Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

2024 is amper begonnen, of de eerste grote uithoudingsklassieker van het jaar staat al aan de voordeur te kloppen. De Rolex Daytona 24 Hours is de grote opener van het endurance sportwagen racen, die lang deel uitmaakte van wereldkampioenschap. Tegenwoordig wordt de wedstrijd betwist in het kader van het IMSA SportsCar Championship, maar dat maakt de wedstrijd er zeker niet minder interessant op.

Een aantal spelers uit het WK uithouding tekenen immers ook in de Verenigde Staten present, waardoor we een felle strijd mogen verwachten om de grootste bokalen. Porsche, Cadillac, BMW en Acura zetten samen 10 wagens in voor de topklasse. Een misverstand is dat Lamborghini hun nieuwe sportwagen ook zou inzetten, maar die werkten enkel testsessies af in Florida. Het is ook uitkijken naar onze landgenoten, die stevig vertegenwoordigd zijn in de GTP-klasse. Bij Porsche vinden we Laurens Vanthoor en Alessio Picariello, terwijl Dries Vanthoor zijn debut maakt op de BMW.

In de GT-klasse vinden we de ervaren GT-piloot Maxime Martin op BMW, terwijl Frederic Vervisch de nieuwe Mustang GT3 mag debuteren. Verder staan Sarah Bovy en Jan Heylen ook in de GT-klasse aan de start. Vermits we hier 6 uur achter lopen op de US, zal de wedstrijd pas om 19u30 lokale tijd van start gaan. De IMSA voorziet een livestream op onderstaande link:

https://www.imsa.com/tvlive/

Rolex Daytona 24 2024