Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
OneqE378TLE

Het IMSA WeatherTech SportsCar Championship begint traditiegetrouw met twee uithoudingskleppers van formaat. Een zestal weken geleden werd de Daytona 24 Hours nog afgewerkt, en dit weekend strijkt het circus neer op de Sebring International Raceway. Het belooft een slijtageslag te worden, want het circuit van Sebring doet eerder aan de rallystage van Panzerplatte denken, dan aan een circuit waar sportprototypes twaalf uur aan een stuk à fond rondjes draaien.

De GTP-klasse was al een zeer goed bezette categorie, maar vanaf Sebring mogen Porsche, Cadillac, Acura en BMW ook het lang geanticipeerde gezelschap van Lamborghini verwachten. Het Iron Lynx team zet een enkele SC63 op de starttabel, maar veel mogen we -naar eigen zeggen- nog niet verwachten van de Italianen. Hoewel de komst van de groene stier zeker de nodige aandacht zal trekken, ziet Lamborghini Sebring vooral als een test voor Le Mans, waarbij uitrijden het primaire doel is.

Onder de Belgen zien we Alessio Picariello terug op de Porsche 963 van Proton Racing, terwijl BMW-fabriekscoureur Maxime Martin plaats mag nemen op de M Hybrid V8 van Team RLL. In de GT-klasse zien we Fred Vervisch op de Multimatic Motorsports Ford Mustang GT3 en Sarah Bovy op de Iron Dames Lamborghini Huracan GT3. De gebroers Vanthoor verschijnen niet aan de start in Sebring. De start van de race valt op zaterdag 15u40 lokale tijd, en is via onderstaande link te bekijken:

https://www.youtube.com/live/OneqE378TLE?si=KwV3a-0BAM2F7L2F