Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Enk5qrRBw2Y

Dino Dalle Carbornara is zo een naam die bij iedere autoliefhebber wel een belletje doet rinkelen. De Engelsman migreerde in 1993 naar Japan, waar zijn passie voor de vierwieler een enorme boost kreeg. In de jaren 2000 was hij één van de grondleggers van Speedhunters, het wereldberoemde autoblog van developer Electronic Arts. Het is op Speedhunters dat Larry Chen en Dino Dalle Carbornara hun wegen zouden kruisen, en een vriendschap voor het leven zou ontstaan.

Dino is tegenwoordig nog steeds actief op Speedhunters, maar voor Larry Chen was het vooral het springplank naar een full-time business als fotograaf en reportagemaker. Chen groeide uit tot één van de beste fotografen in de business, zowel op vlak van autocultuur als motorsport. De laatste jaren hebben sociale media echter de richting van de beeldmateriaal steeds meer naar video geduwd, waardoor pure stills fotografen het alsmaar moeilijker krijgen om nog aan bod te komen.

In plaats van zich er tegen af proberen te zetten, omarmde Larry Chen deze verandering, en richtte een eigen Youtube kanaal op. Daarin brengt hij behind the scenes videos, reportages van meetings, bedrijfsbezoeken en museum rondleidingen naar ons beeldscherm. Onlangs was hij met Dino Dalle Carbornara op bezoek bij Alfa Romeo, en werden ze uitgenodigd in de “vault”. Dit is de opslagplaats waar nooit uitgebrachte wagens, motoren en racemachine’s in stockage geplaatst werden.

DRIVR was in 2020 ook al eens op bezoek in het museum en de opslageplaats. Wie er zelf nog niet geraakt is, kan nu dus een virtuele rondleiding volgen met het knappe beeldwerk van Larry Chen en de uitgebreide expertise van Dino Dalle Carbornara: