Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Wie de Alpine A110 eens van dichtbij wil zien, voelen en/of ruiken kan daar vanaf nu voor terecht in de Alpine Centers van Brussel en Antwerpen.

Het zijn de voorlopig enige twee plaatsen waar je de Franse sportwagen bij ons in al zijn facetten ontdekken kunt. De reïncarnatie van de originele A110, die we ons voor de eeuwigheid als succesverhaal in de rallysport zullen herinneren, heeft zich in grote mate geïnspireerd op het origineel, maar is tezelfdertijd behoorlijk anders.

Alpine Center

Alpine CenterAlpine Center

A la Lotus

De van nul af aan ontworpen sportwagen met middenmotor heeft een volledige aluminiumconstructie en werd à la Lotus vooral gezegend met de toevoeging van lichtgewichtoplossingen. Zo werd bewust gekozen voor een passieve ophanging, een 250 pk sterke, geblazen 1,8-liter viercilinder en – controversiëler – een 7-traps-automaat met dubbele koppeling.

Alpine Center

Die laatste is volgens Alpine efficiënter en bovendien nauwelijks zwaarder dan een handbak die het autootje groter zou maken vanwege de extra ruimte voor het schakelmechanisme. De prestaties zijn er dan ook naar met een sprint naar de 100 km/h in 4,5 s en een top van 250 km/h.

Alpine CenterAlpine Center

Alpine Center

Alpine CenterAlpine Center

Europese top vijf

Niet dat dit de successtart van de A110 gehinderd heeft. Alle 1.955 Première Edition-launch editions (een verwijzing naar het geboortejaar van het merk) waren quasi meteen verkocht, terwijl geen van de kopers de auto al gereden had. En de wachtlijst is sindsdien alleen maar gegroeid, mede door de introductie van twee extra versies. De lichtgewicht A110 Pure en extra luxueuze A110 Légende. Ook bij ons loopt het hard voor de A110 met reeds een 300-tal verkochte exemplaren, waardoor ons land in de Europese top vijf zit qua absolute aantallen.

Alpine Center

Zowel in Brussel op de Leuvensesteenweg als in Antwerpen op de Noorderlaan vind je in de aparte showrooms niet alleen de nieuwe A110 maar ook exemplaren van het origineel, dat er bijna 60 jaar na datum nog steeds bijzonder knap uitziet. Benieuwd of dat ook het geval zal zijn met het nieuwe model. Voorlopig blijft het bij deze twee Alpine Centers, maar moederhuis Renault sluit uiteraard niet uit dat er in de toekomst kunnen bijkomen.