Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
RsAkiRKfWHM

De Alfa Romeo 75 was Alfa’s laatste achterwielaangedreven sedan tot en met de huidige Giulia ten tonele verscheen. Het design was controversieel maar niet minder ingenieus. En ook onderhuids was de 75 state of the art en vooral op en top Alfa. Waar anders tref je immers een achterwielaangedreven sedan met transaxle-lay-out voor een optimale gewichtsverdeling en inboard-schijfremmen voor minder onafgeveerd gewicht?

Onze favoriete Italiaanse testrijder Davide Cironi bracht maar liefst drie van de beste versies bij elkaar, een 75 3.0 V6 Quadrifoglio Verde, 75 Turbo Evoluzione en 75 2.0 Twin Spark ASN (Allestimento Speciale Numerato), in de heuvels van Piëmont voor een rechtstreeks vergelijk. Als kers op de staart is er zelfs nog een Alfa SZ die zijn mechaniek met de 75 deelt. En voor wie het Italiaans niet machtig is zijn er gelukkig nog ondertitels in het Engels.