Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Op zaterdag durven we al eens van de ideale rijlijn af te wijken, omdat de boog nu eenmaal niet altijd gespannen kan staan. Getuige daarvan deze luchtige leestips.

In Buiten de Rijlijn vind je uitzonderlijk geen content van het DRIVR-team, maar externe URL’s die ons tijdens de week zijn opgevallen. Omdat ze goed lezen, of er knap uitzien. Omdat we ze met jullie willen delen, maar liefst in hun originele vorm. En vooral omdat er ook eens iets anders dan pure autocontent op DRIVR mag verschijnen.

SAM MITANI, Journalist, Driver and Author – THE SMOKING TIRE PODCAST

sam mitaniSam Mitani is een Japans/Amerikaanse schrijver en auteur die je kunt kennen van zijn jarenlange bijdrages in het Amerikaanse Road & Track. Maar eventueel ook van zijn werk voor de Japanse cultshow Best Motoring. In de podcaststudio van Matt – The Smoking Tire – Farah vertelt hij er in geuren en kleuren over, net als over zijn spectaculaire deelname aan de wijlen Parijs-Dakar waar hij ei zo na het leven liet. Kortom, een man met heel wat interessante bagage en anekdotes, goed voor een boeiend gesprek.

– Pieter Ameye, Coördinator

Slotmods – Builders of the world’s finest custom wooden slot car raceways 

Modelbouw racebanen, te koop in de betere speelgoed- of modelbouwwinkel, zorgen voor urenlang raceplezier. Voor wie het allemaal wat exclusiever mag, heeft Slotmods het antwoord. Niet alleen wordt het circuit van je dromen op schaal 1:32 nagebouwd, inclusief gebouwen, landschappen en publiek op de tribunes, ook iconische racewagens krijgen een plaats op de racebaan.

– Koen De Beer, Freelancer

Elon Musk, CEO van Tesla Motors – Joe Rogan Podcast

Elon Musk heeft er niet het beste jaar opzitten. Eerst was er het schetende eenhoornincident (dat leest u goed), waarbij Musk onrechtmatig een afbeelding van de Amerikaanse pottenbakker Tom Edwards had gebruikt. Daarna noemde hij één van de duikers in de Thaise grot een pedofiel, omdat die gezegd had dat Musk zijn reddingstuig onbruikbaar was in het ondergelopen grottencomplex. En tot slot deed de CEO van ’s werelds hipste automerk van zich spreken door een terugbetaling aan zijn leveranciers te vragen, voor onderdelen die hij al lang betaald had. Zomaar, omdat hij de messias is. Als kers op de taart heeft hij nu de vuile was buitengehangen in de Joe Rogan podcast, met een jointje in de aanslag.

– Ken Divjak, Redacteur

Russische MiG crasht in Kortrijk – Wikipedia

Mijn eerste post ooit voor deze rubriek ging over een vliegtuig dat zelfstandig door vloog en landde nadat de piloot zijn schietstoel moest gebruiken. Het verhaal van vandaag is bijna identiek, met het verschil dat het zich deze keer in België afspeelde en dat de afloop minder vrolijk was. In 1989 vertrok een Russische MiG-23 Flogger in Polen, maar de piloot moest onmiddellijk na het opstijgen zijn schietstoel gebruiken wegens motorproblemen. De verwachting was dat het toestel zou neerstorten in zee, maar in werkelijkheid zou het zelfstandig nog zo’n duizend kilometer afleggen alvorens zich in Kortrijk in een huis te boren.

– Bert Claes, Fotograaf