Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Twee toverwoorden domineren vandaag de auto-industrie: SUV’s en hybrides. Twee keer raden waarmee Alfa Romeo op het beurstapijt in Genève staat te blinken.

Ook dit jaar heeft Alfa zijn groot nieuws voor Genève geheim weten houden. De Tonale Concept, een studiemodel van een kleiner model onder de Stelvio, en vernoemd naar de Tonale Pas op een boogscheut van de Stelvio pas, toont de designrichting die Alfa uit gaat en is de voorbode van het productiemodel.

2019_alfa_romeo_tonale_concept_geneve_06

2019_alfa_romeo_tonale_concept_geneve_072019_alfa_romeo_tonale_concept_geneve_052019_alfa_romeo_tonale_concept_geneve_08

Net zoals de concept zal deze beschikbaar zijn met een plug-in hybride aandrijflijn. Maar verdere details ontbreken voorlopig nog. Net als een vooropgestelde productiedatum. Beter dan op het technische wil Alfa voorlopig de klemtoon leggen op het design van de Tonale. Dat heeft zich naar eigen zeggen overvloedig laten inspireren door de geschiedenis met invloeden van de T33 Stradele (velgen), maar ook de Duetto, Disco Volante Spider en zelfs GT Junior via wat Alfa de ‘Linea GT’ noemt. Mits wat moeite kan je met andere woorden de aflopende flanklijn van de GTJ in de Tonale herkennen. Andere knipogen zijn er in de vorm van de zesdelige lichten, met een verwijzing naar de SZ en 159/Brera.

2019_alfa_romeo_tonale_concept_geneve_032019_alfa_romeo_tonale_concept_geneve_04

Speciale Edities

Behalve de Tonale Concept heeft Alfa ook nog twee speciale en gelimiteerde edities van de Giulia Quadrifoglio en Stelvio Quadrifoglio naar Palexpo meegebracht. Deze ‘Alfa Romeo Racing’ versies lieten zich overvloedig inspireren op Alfa’s gloednieuwe F1-bolide en kregen ook 10 extra pk’s tegenover de standaard Quadrifoglio’s. Goed voor 520 pk in het totaal. Alfa bouwt van elk model slechts 10 exemplaren. Snel zijn is met andere woorden de boodschap.

2019_alfa_romeo_tonale_concept_geneve_01

2019_alfa_romeo_tonale_concept_geneve_122019_alfa_romeo_tonale_concept_geneve_13

2019_alfa_romeo_tonale_concept_geneve_112019_alfa_romeo_tonale_concept_geneve_10