Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Zijn grote broer is definitief van het toneel verdwenen. Maar Mercedes’ kleinste Shooting Brake mag verder blijven bestaan.

Het voortbestaan van de CLA Shooting Brake was lang niet gegarandeerd. Want hoewel het bij ons wel een absolute leasetopper is geweest, was zijn succes in het buitenland lang niet zo uitgesproken. Toch heeft Mercedes een tweede generatie ontwikkeld die, net als bij zijn voorganger, gebaseerd is op de techniek van de A-klasse. Behalve de A-klasse hatchback en Sedan krijgt het gamma nu dus een derde peiler.

2019_mercedes_cla_shooting_brake_01

2019_mercedes_cla_shooting_brake_042019_mercedes_cla_shooting_brake_02

De nieuwe CLA Shooting Brake groeide ten opzichte van zijn voorganger met respectievelijk 53 mm en 48 mm in de lengte en breedte, maar werd wel 2 mm lager. Niettegenstaande zou er toch een stuk meer interieurruimte zijn en groeide ook de kofferruimte met 10 liter, terwijl de kofferopening een stuk breder werd.

2019_mercedes_cla_shooting_brake_06

2019_mercedes_cla_shooting_brake_072019_mercedes_cla_shooting_brake_052019_mercedes_cla_shooting_brake_08

Voort profiteert de Shooting Brake van alle vernieuwde technologische en veiligheidssystemen die op de vernieuwde A-klasse hun intrede maakten. Ook het interieur werd praktisch 1:1 overgenomen. De lancering is voorzien voor september van dit jaar. Tegen dan moet een breed gamma motoren beschikbaar zijn. Zowel diesel als benzine – al dan niet gekoppeld aan een automaat met dubbele koppeling en voor- of vierwielaandrijving.