Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

McLaren-CEO Mike Flewitt kondigde de nieuwe GT reeds aan op het afgelopen Salon van Genève. Nu toont McLaren de eerste beelden van het productiemodel dat volgende maand zijn debuut maakt.

Vandaar dus de flauwe truc met camouflage. Maar wie door de camo heen kijkt ziet wel degelijk het koetswerk van wat de Britten de ultieme luxe grand tourer noemen. Het model valt dan ook buiten de gebruikelijke modellencategorieën Sport-, Super- en Ultimate Series, maar maakt niettemin deel uit uit van McLaren’s ambitieuze Track25-programma.

2019_mclaren_grand_tourer_03

De focus bij het nieuwe model, dat voorlopig nog geen officiële naam heeft, ligt op een ruim en comfortabel interieur dat eenvoud uitstraalt, gebruik maakt van hoogstaande materialen, en dat combineert met veel bagageruimte en een uitstekende geluidsisolatie. Net als alle andere modellen in het gamma zal de GT gebruik maken van een carbon monocoquechassis en een achterin centraal geplaatste twin turbo 4.0-liter V8, gekoppeld aan een automaat met dubbele koppeling. Wat dat betreft heeft de GT dus een groot déjà vu-gehalte.

2019_mclaren_grand_tourer_01

Momenteel legt McLaren de hand aan de laatste tests om de GT te optimaliseren. Onder andere door een team van ontwikkelingsrijders van McLaren zijn ontwikkelingscentrum nabij Barcelona naar de thuisbasis in Woking te doen rijden, afgeladen vol met bagage. Kwestie van het reëel gebruik van de GT zo goed mogelijk na te bootsen. Benieuwd wat dat zal geven. Zeker omdat de rest van het gamma, de 570 GT in het bijzonder, ook al reeds geboekt staan als uitstekende GTs.

2019_mclaren_grand_tourer_02