Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Een knaloranje hot hatch van Ford? Het doet vast een belletje rinkelen. Maar net zoals de Focus RS Heritage Edition, is deze Fiesta ST Performance Edition (PE) er enkel voor inwoners van het Verenigd Koninkrijk.

In totaal zal Ford UK zo’n 600 Britten gelukkig kunnen maken met de extra opvallende ST in Deep Orange die er overigens enkel als driedeurs komt. In vergelijking met de op 50 exemplaren gelimiteerd RS Heritage Edition voorziet het blauw ovaal voor de ST Performance Edition wel enkele technische nieuwigheden.

2019_ford_fiesta_st_performance_edition_deep_orange_06

2019_ford_fiesta_st_performance_edition_deep_orange_042019_ford_fiesta_st_performance_edition_deep_orange_03

Het chassis kreeg deze keer alle aandacht en pakt uit met nieuwe veren en dempers waardoor de Performance Edition vooraan 15 mm en achteraan 10 mm dichter bij het asfalt ligt. Daarbovenop krijg het de hulp van mechanisch instelbare dempers met maar liefst 12 en 16 verschillende standen voor de bump- en rebound-karakteristieken.

7 kg lichter

Maar ook aan de wielen, en dus het onafgeveerd gewicht, werd aandacht geschonken. Daarom komt elke ST Performance Edition met ultralichte en gesmede 18-duims 10-spaaksvelgen in Magnetite Zilver die het onafgeveerd gewicht met 7 kg reduceren. Motorisch is de oranje ST gelijk aan de standaard ST van 200 pk.

2019_ford_fiesta_st_performance_edition_deep_orange_02

2019_ford_fiesta_st_performance_edition_deep_orange_052019_ford_fiesta_st_performance_edition_deep_orange_07

Een finale prijs voor de ST Performance Edition heeft Ford UK nog niet. Wel geeft het mee dat deze minstens 3.000 pond hoger zal liggen dan catalogusprijs van 23.375 pond voor de ST met het hoogste uitrustingsniveau ST3.