Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Een ‘nieuw model’ en ‘Aston Martin’ in dezelfde zin gaan tegenwoordig niet zonder er ‘limited edition’ bij te zetten. En ook voor de geplande heruitgave van de V12 Vantage Zagato is dat het geval.

Technisch gezien is het echter niet Aston Martin zelf maar technisch partner AF Racing AG, dat ook mee achter de hypercar Valkyrie en het Aston-verhaal in de DTM zit, dat samen met Zagato de in totaal 38 nieuwe Vantages Zagato bouwen zal. Van die 38 zullen er 19 coupé’s en 19 Speedsters gebouwd worden. Die laatste is een primeur, want van de originele V12 Vantage Zagato zijn er slechts 150 coupé’s gebouwd. Of dat was toch de bedoeling. Want naar verluidt hebben niet alle 150 geplande exemplaren een koper gevonden.

2019_aston_martin_v12_zagato_heritage_twin_01

2019_aston_martin_v12_zagato_heritage_twin_052019_aston_martin_v12_zagato_heritage_twin_032019_aston_martin_v12_zagato_heritage_twin_04

Verdere details ontbreken voorlopig. Maar op de eerste computerschetsen zien we alvast nieuwe velgen, nieuwe luchtuitlaten achter de voorste wielkasten en bovenal het ontbreken van een vaste achterspoiler. Die laatste was een vast onderdeel van het origineel. En hoewel niet meteen moeders mooiste, volgens Aston wél essentieel voor de aerodynamica en stabiliteit op hoge snelheid. Benieuwd wat daar dus achter zit.

2019_aston_martin_v12_zagato_heritage_twin_06

Elk van de 38 nieuwe V12 Vantages Zagato zal door Vynamic GmbH, een dochteronderneming van AF Racing AG, in Duitsland gebouwd worden op basis van een bestaande V12 Vantage. De eerste leveringen zijn voorzien voor eind 2019. Prijzen worden niet genoemd maar geïnteresseerde klanten zullen sowieso plaats moeten maken voor twee nieuwe auto’s, daar ze enkel per duo (Coupé & Speedster) verkocht worden.