Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Een nieuwe, niet-gelimiteerde Aston Martin mét V12? Dat is de DBS Superleggera Volante.

Met de introductie van de DB11 kwam er al snel een dakloze DB11 Volante. Maar tegen alle verwachtingen in maakten de Britten de open versie alleen beschikbaar met de van AMG afkomstige 4.0-liter biturbo V8. Officieel vanwege de betere gewichtsverdeling en zijn optimalere karakteristieken qua torsionele stijfheid. Officieus omdat het uiteraard een fraai gat creëert voor de toekomstig dakloze versie van de Mac Daddy in het gamma: de DBS Superleggera – die er sinds deze morgen nu ook als open Volante is.

2019_aston_martin_dbs_superleggera_volante_04

2019_aston_martin_dbs_superleggera_volante_032019_aston_martin_dbs_superleggera_volante_012019_aston_martin_dbs_superleggera_volante_02

De nieuwkomer krijgt dezelfde basisingrediënten als zijn gesloten broertje. Zijnde een 5,2-liter biturbo V12 die goed is voor 725 pk (bij 6.500 tpm) en 900 Nm koppel (tussen 1.800 en 5.000 tpm). Deze stuurt zijn vermogen van de krukas via een ZF 8-trapsautomaat richting achterwielen en katapulteert de Volante in 3,6 s naar de 100 km/h (+0,2 s vs de coupé) en naar een identieke topsnelheid van maar liefst 340 km/h. Ruim voldoende dus om de extra 170 kg te compenseren die met de ombouw van Coupé naar Volante gemoeid gaat.

2019_aston_martin_dbs_superleggera_volante_11

2019_aston_martin_dbs_superleggera_volante_122019_aston_martin_dbs_superleggera_volante_07

Het openen van de canvas kap, die maar liefst 8 lagen geluidsisolatie telt, neemt zo’n 14 s in beslag, terwijl het sluiten ervan merkwaardig genoeg 2 s langer duurt. Maar voorts belooft Aston-CEO Andy-Palmer een ervaring die extreem dicht aansluit bij die van de coupé.

2019_aston_martin_dbs_superleggera_volante_08

2019_aston_martin_dbs_superleggera_volante_052019_aston_martin_dbs_superleggera_volante_062019_aston_martin_dbs_superleggera_volante_10

Met de introductie van de DBS Superleggera Volante (met vanafprijs van 295.000 euro) mag Aston zich opnieuw tot een uiterst exclusief clubje rekenen van door twaalf cilinders aangedreven open GTs/sportwagens. Want op Bentley met zijn Continental GTC W12 na, heeft niemand dergelijk productiemodel in de aanbieding. Zonnekloppers die deze zomer reeds willen floreren aan de boulevards van de Côte d’Azur zijn er wel aan voor de moeite. De eerste leveringen van de DBS Superleggera Volante zijn pas voorzien voor eind dit jaar.