Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Behalve de datum geeft Hethel ook wat extra informatie over zijn nieuwste tour de force.

Zoals het aantal exemplaren dat gebouwd zal worden. Eerder vingen we al geruchten op dat er dat slechts 50 zouden zijn. Maar nu zullen er dat toch 130 zijn, aldus Lotus. En dat gelinkt aan de voorlopige typecode van de ‘Type 130‘ die evenwel nog een commerciële naam krijgt. Met de puur elektrische hypercar wil Lotus enerzijds een nieuwe weg inslaan die naar de toekomst kijkt en de nodige technische innovaties brengt, en anderzijds een halo-model brengen waarop de rest van het toekomstige gamma zich voor een deel design(technisch) zal kunnen baseren.

De productieversie van de Type 130 zal op 16 juli in Londen voor het eerst aan pers en publiek worden voorgesteld. Niet toevallig de plek waar Colin Chapman, de wijlen stichter van Lotus, het merk voor het eerst op de kaart zette. Ook zal de Type 130 in een nieuwe productiehal, en net als alle Lotus’ tot nu toe, gebouwd worden op terreinen in Hethel.