Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Mini maakt zich op voor de lancering van de derde generatie John Cooper Works GP. Maar snel zijn is de boodschap.

Met meer dan 300 pk wordt de nieuwe John Cooper Works GP de snelste productie-Mini ooit. Maar net als zijn voorganger(s) (rijtest) wordt hij wereldwijd gelimiteerd. Of op 3.000 exemplaren om precies te zijn. Mini Belux biedt als eerste markt wereldwijd potentiële DRIVRs aan om de wagen al te reserveren op gp.mini.be. Na de betaling van een voorschot van 1.000 euro wordt de reservatie bevestigd.

2020_mini_john_cooper_works_gp_mk3_04

De nieuwe Mini John Cooper Works GP krijgt een geblazen 2.0-liter vier-in-lijn die méér dan 300 pk produceert. Tevens zullen er ook ingrijpende wijzigingen zijn voor de ophanging, remmen en aerodynamica die nog het meest van al in het oog springt. ‘Waar zijn voorganger de Nürburgring-Nordschleife met een rondetijd van 8:23 wist af te leggen, rijdt het nieuwe prototype vandaag al de ‘Groene hel’ in minder dan acht minuten’, aldus Mini.

‘De MINI John Cooper Works GP belooft een extreme atleet te worden. De wagen wordt in 2020 op de markt gebracht. Om onze grootste liefhebbers ter wille te zijn, zetten wij vandaag reeds onze bestelsystemen open’, voegt Ewoud Van der Heyden, General Manager van MINI Belux er nog aan toe.