Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Type 130 wordt Evija.

De lancering van de eerste Britse elektrische hypercar ooit is nog steeds voorzien voor 16 juli aanstaande. Maar tijdens het Goodwood Festival of Speed heeft Lotus wel al de commerciële naam van de Type 130 uit de doeken gedaan. Deze zal door het leven gaan als ‘Evija’, uitgesproken ‘ev-eye-a’, en laat zich losjes vertalen als ‘de eerste in zijn bestaan’ of ‘diegene die leeft’. De puur elektrische hypercar is samen met Williams Engineering tot stand gekomen maar zou naar verluidt ook gebruik maken van Rimac-technologie, waaronder de carbon monocoque.

Lotus Evija Logo

Lotus Cars CEO Phil Popham:

“Evija is the perfect name for our new car because it’s the first hypercar from Lotus, our first electric offering and is the first new model under the stewardship of Geely. The Evija is a Lotus like no other, yet a true Lotus in every sense. It will re-establish our brand on the global automotive stage and pave the way for further visionary models.”

Behalve de Evija, die dus verborgen zal zitten, zal Lotus tijdens het Festival of Speed ook in actie komen met nieuwigheden zoals de Lotus Evora GT4 Concept en parels uit het verleden zoals de Type 25/R6 F1-racer. Deze heeft met Jim Clark achter het stuur nog steeds het ronderecord van het originele Goodwood-circuit op zijn naam staan met een tijd van 1:20.4.