Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Europa’s snelste straatlegale Caterham is terug van weggeweest.

Met de introductie van de nieuwe WLTP-norm hebben de Britten immers moeten snoeien in het aanbod voor de Europese markt. Onder die slachtoffers bevond zich ook de 485 CSR die, in tegenstelling tot andere markten waar de 620R/S de kroon spant, over het kanaal steevast de meest performante straatversie is geweest.

409 pk per ton

De vernieuwde 485 CSR weegt 580 kg en wordt aangedreven door een fel aangepaste en atmosferische 2,0-liter Duratec Ford-motor met onder andere droge smering. Die perst er 237 pk (bij 8.500 tpm) en 206 Nm koppel (bij 6.300 tpm) uit. Goed voor een pk/gewichts-verhouding van 409 pk per ton. Of zoals Caterham het zegt: ‘een verhouding die zich meet met die van een Lamborghini Huracan of Ferrari 599’.

2019_caterham_485_CSR_02

De 485 CSR beschikt ook over dubbele driehoeken rondom met een pushrod-voorophanging en is voorzien van 15-duimsvelgen met Avon ZZS-banden maatje 195/50 voor- en 245/40 achteraan. De remmen zijn rondom van het geventileerde type. Via een standaard handgeschakelde 5-bak en mechanisch sperdifferentieel sprint de 485 CSR in 3,9 s naar de 100 km/h en naar een onbegrensde top van 225 km/h.

Prijskaartje

Indrukwekkende cijfers. Maar dat kan ook gezegd worden van het prijskaartje. Caterham quote immers een prijs van minimum 54.995 euro… plus lokale taksen wel te verstaan. En dat is nog voor je aan de flinke optielijst begonnen bent.