Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Koppelverkoop voor miljonairs/miljardairs.

De samenwerking tussen Aston Martin en Zagato heeft door de jaren interessante special editions voortgebracht. En dan denken we vooral aan het origineel in de vorm van de DB4 GT Zagato. Maar bijvoorbeeld ook de V12 Vantage Zagato die het partnerschap in 2011 op spectaculaire wijze terug van onder het stof haalde.

2019_aston_martin_dbs_zagato_04

2019_aston_martin_dbs_zagato_082019_aston_martin_dbs_zagato_062019_aston_martin_dbs_zagato_17

Dat de marketingtruc – de auto’s worden immers niet meer door Zagato ontwikkeld of getekend – een succes is, mag intussen duidelijk zijn. Sinds de V12VZ lijkt er geen ophouden aan nieuwe en peperdure varianten van bestaande Astons die een Z-behandeling krijgen. Dat de auto’s daarom niet meteen minder wegen dan hun donors (nochtans een kenmerk van de Zagato’s van weleer) of gebruikt worden in competitie, lijkt bijna een fait divers.

2019_aston_martin_dbs_zagato_09

2019_aston_martin_dbs_zagato_122019_aston_martin_dbs_zagato_182019_aston_martin_dbs_zagato_102019_aston_martin_dbs_zagato_11

Met de nieuwe DBS GT Zagato gaan de Britten nog een stapje verder. De auto is immers enkel beschikbaar indien je een van de 19 continuation DB4 GT Zagato’s koopt. Perfecte recreaties van het origineel die echter niet straatlegaal zijn. Als is de DBS GT Z dat gelukkig wel. Kostprijs voor het duo? Zo’n 6 miljoen pond. Zonder taksen wel te verstaan.

2019_aston_martin_dbs_zagato_20

2019_aston_martin_dbs_zagato_192019_aston_martin_dbs_zagato_222019_aston_martin_dbs_zagato_16

Kopers krijgen in een ruil niet alleen een DB4 GT Zagato maar dus ook een DBS Superleggera met aangepakt carbon koetswerk en een rits details in 18-karaat goud op zowel het exterieur als in het interieur, dat daardoor niet voor gevoelige kijkers is.

2019_aston_martin_dbs_zagato_03

Om al die visuele power ook wat kracht bij te zetten kreeg de twin-turbo V12 tenslotte nog een kleine upgrade waardoor het vermogen van de achterwielaangedreven GT nu aftikt op 770 pk, in plaats van de standaard 725 pk van de productie-DBS. Gelukkig zijn er de plaatjes nog…