Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

In het weekend durven we al eens van de ideale rijlijn af te wijken, gewoon omdat de boog niet altijd gespannen kan staan. Geniet daarom van deze luchtige lees-, luister- en kijktips die we ook in 2020 wekelijks zullen serveren.

In Buiten de Rijlijn vind je uitzonderlijk geen content van het DRIVR-team, maar externe URL’s die ons tijdens de week zijn opgevallen. Omdat ze goed lezen, of er knap uitzien. Omdat we ze met jullie willen delen, maar liefst in hun originele vorm. En vooral omdat er ook eens iets anders dan pure autocontent op DRIVR mag verschijnen.

New York City, Laurent Nivalle – Behance.net

De naam Laurent Nivalle doet mogelijk geen belletje rinkelen. Maar misschien ben je wel beter vertrouwd met het werk van de Parijzenaar dan je vermoeden zou. Als creatief directeur bij Citroën is Nivalle immers rechtstreeks verantwoordelijk voor hoe de dubbele chevron in beeld komt. En daar zijn al heel wat fraaie promo- en commerciële campagnes uit voortgevloeid. De creatieve duizendpoot en fotograaf par excellence is echter op nog veel meer gebieden actief. Zoals met deze serie waarin hij New York op geheel eigen wijze heeft vastgelegd.

– Pieter Ameye, Coördinator

Dag van de motorrijder – dagvandemotorrijder.be

dagvandemotorrijderHoewel de winter schijnbaar nog niet echt is begonnen blikken we al even vooruit naar de lente. Voor de liefhebbers van tweewielers heeft de Vlaamse Stichting Verkeerskunde een evenement op poten gezet. Op 29/03/2020 wordt voor de 5de keer de dag van de motorrijder georganiseerd. Op 19 locaties in Vlaanderen kan je terecht voor een behendigheidsparcours, een ontspannen rondrit, technisch nazicht en vele andere activiteiten.

– Helen Goossens, redactrice

Architecture Photography and a mild plane obsession – mpkelley.com

Buiten mijn passie voor auto’s, staan ook luchtvaart en architectuur hoog op de interesselijst. De aantrekkingskracht zit hem het huwelijk tussen het technische en esthetische aspect. De Amerikaanse architectuurfotograaf Mike Kelley deelt die passie, en weet ze op een adembenemende manier vast te leggen. Hij is een krak in elk detail op de set apart uit te lichten, met geen ruimte voor fouten. Zijn vrije tijd spendeert hij graag aan de luchthaven, om compositiebeelden te kunnen maken van de opstijgende vliegtuigen. Het gevolg is een knap en soms verrassend portfolio, dat zeker het bezoeken waard is.

– Bert Claes, Fotograaf

After 9 years Minecraft players have finished recreation of Middle Earth – Gamebyte

Het bekende openwereldspel viert dit jaar zijn tiende verjaardag en heeft in die tijd miljoenen fans gelokt. Een echt doel heeft dit spel niet, maar de wereld is wel volledig naar je eigen wensen aan te passen. Er zijn dan ook honderden fansites waar gamers elkaars bouwwerken kunnen bewonderen. De Minecraft-community MC Middle Earth begon in augustus 2010 met het nabouwen van de fantasiewereld van Tolkien. Begin een avontuurlijke reis in Hobbitstee en volg de Ring door Bree, Rivendel, Moria en alle andere mythische locaties!

– Koen De Beer, Freelancer

Villa in Comporta, Portugal – CoolNVintage.com

Nog op zoek naar een huurhuis voor komende zomer? Dan hebben we misschien wel dé tip in petto, op voorwaarde dat je nog zeven gelijkgezinden vindt die ook 1.500 euro elk veil hebben voor een weekje in Portugal. Niet zomaar een zevendaags natuurlijk, maar een verblijf in het eerste villaproject van Cool ‘n’ Vintage op tien minuten van Lissabon. De foto’s spreken gegarandeerd voor zich. En als er dan toch nog iemand twijfelt, vermeld je gewoon even dat je er voor de week een Cool ‘n’ Vintage Defender ‘Safari’ bij krijgt om de buurt en de stranden te verkennen. Wie gaat mee?

– Ken Divjak, Oprichter