Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
ohPEXfm7q1M

Het is een publiek geheim dat de hoogdagen van de DTM al een tijdje achter ons liggen. Begin jaren ’90 was dat evenwel anders. Met als een van dé exponenten de Alfa Romeo 155 V6 TI.

Met 38 overwinningen op 89 wedstrijden is de 155 V6 TI een van de meest succesvolle Deutsche Tourenwagen Meisterschafts-racers ooit. In een tijd waarin de Italiaanse bolide het met coureurs zoals Nicola Larini en Allessandro Nannini moest opnemen tegen bolides zoals de Mercedes 190 Evo, C36 AMG, Opel Calibra 4×4 V6, BMW E30 M3 en Ford Sierra RS500, bleek de Milanese vierdeurs van Alfa Corse vaak oppermachtig. Geen wonder dus dat het exponent der 155’s ook nu nog tot de verbeelding spreekt. Al zit zijn fenomenale soundtrack daar uiteraard ook voor iets tussen… PS: vergeet (eventueel) de ondertitels niet te activeren!

MEER LEZEN

Officieel: Alfa Romeo Giulia GTA en GTAm (2020)

Eerste Test: Alfa Romeo Giulia & Stelvio (MY2020)

Exclusief: De doodgeboren Alfa Romeo 4C Quadrifoglio Coupé en Spider