Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

In het weekend durven we al eens van de ideale rijlijn af te wijken, gewoon omdat de boog niet altijd gespannen kan staan. Geniet daarom van deze luchtige lees-, luister- en kijktips die we ook in 2020 wekelijks zullen serveren.

In Buiten de Rijlijn vind je uitzonderlijk geen content van het DRIVR-team, maar externe URL’s die ons tijdens de week zijn opgevallen. Omdat ze goed lezen, of er knap uitzien. Omdat we ze met jullie willen delen, maar liefst in hun originele vorm. En vooral omdat er ook eens iets anders dan pure autocontent op DRIVR mag verschijnen.

The Ratchet – RoadRat Magazine

Eigenlijk is het een beetje schandalig dat we het op DRIVR nog niet over RoadRat gehad hebben; samen met Magneto Magazine één van de leukste, nieuwe publicaties in autoland. De kunstwerkjes van Britse makelij verschijnen normaliter elk kwartaal, maar om de coronacrisis wat draaglijker te maken is er nu ook The Ratchet – een gratis minimagazine dat wekelijks verschijnt en los uit je eigen printer draait. Gewoon in mekaar flansen en je weekendlectuur is klaar voor consumptie, net als het recept van Schumacher zijn lievelingspasta dat in de inaugurele editie van vorige week stond.

– Ken Divjak, Oprichter

Inside the Living Body – National Geographic

Het menselijk lichaam blijft een mysterie voor de meesten onder ons. In deze bijna twee uur durende documentaire van National Geographic volg je een meisje van bij de geboorte, over de puberteit en de adolescentie tot een volwassen vrouw om uiteindelijk bij de achteruitgang van het menselijk lichaam aan te belanden. Met behulp van prachtige computeranimaties en endoscopische camera’s wordt alles haarfijn uit de doeken gedaan. Ook voor gevoelige kijkers geschikt.

– Freek Temse, Freelancer

Raven in de Kerk – Bill.be

België en met name Vlaanderen heeft een sterke traditie als het op discotheken aankomt. In de jaren ’80 en ’90 had elke stad wel zijn eigen discotheek. Sommige groeiden uit tot legendarische clubs, en bijna allemaal zijn ze inmiddels weer verdwenen. Bill.be lijstte 7 legendarische discotheken op, gaande van befaamde en beruchte plekken als Zillion en Boccaccio tot het onbekende maar niet onbeminde The Holy Ghost, een discotheek in de kerk van het Waalse dorpje Sirault die slechts gedurende enkele maanden van het jaar 1994 geopend was.

– Stijn Braes, Freelancer

All The Wacky Submarine Terms You Never Knew You Wanted To Know – Foxtrot Alpha

Maandenlang met meer dan honderd mannen en vrouwen samengeperst zitten in een metalen sigaar levert al snel een heel eigen terminologie op. Voormalig diving officer en submarine pilot Marty Noe, die van 1986 tot 2009 aan boord van verschillende nucleaire duikboten diende, somt de voornaamste termen op. Een beschrijving van enkele zeer cruciale onderdelen in zo’n atoomonderzeeër, maar ook (dikwijls beledigende) omschrijvingen van het personeel en dan liefst de nieuwkomers. Een Emergency Blow heeft niets te maken met BOCOD en Pillows of Death gaan niet goed samen met Hot Racking!

Koen De Beer, Freelancer

737Decennialang stond de Boeing 737 synoniem met betrouwbaarheid en efficiëntie. Het design en zijn techniek evolueerden à la Porsche 911: Zelfde formule, meer techniek en elektronica. Maar met dezelfde kernwaarden in gedachten en dus voortschrijdend succes. Met de meest recente update, de 737 Max om precies te zijn, heeft Boeing zichzelf echter flink in de voet geschoten. Door enkele inherente ontwerpfouten, met zelfs dodelijke crashes tot gevolg, moesten alle exemplaren noodgedwongen voet aan de grond houden. Bijna een jaar later is er nog steeds geen oplossing voor handen. En daarmee stelt zich de vraag: Hoe is het zover kunnen komen? Voor het onthutsende antwoord verwijzen we je door naar de webstek van de NYT.

– Pieter Ameye, Coördinator