Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

In het weekend durven we al eens van de ideale rijlijn af te wijken, gewoon omdat de boog niet altijd gespannen kan staan. Geniet daarom van deze luchtige lees-, luister- en kijktips die we ook in 2020 sporadisch blijven serveren.

In Buiten de Rijlijn vind je uitzonderlijk geen content van het DRIVR-team, maar externe URL’s die ons tijdens de week zijn opgevallen. Omdat ze goed lezen, of er knap uitzien. Omdat we ze met jullie willen delen, maar liefst in hun originele vorm. En vooral omdat er ook eens iets anders dan pure autocontent op DRIVR mag verschijnen.

How Kodak Exposed The Atomic Bomb – HBO MAX/Youtube

‘Trinity’ was de eerste atoombom van de Verenigde Staten en tevens de eerste kernexplosie ooit op deze aardbol. De ontploffing vond plaats op 16 juli 1945 in de woestijn van New Mexico, maar slechts een handvol personen kende de echte toedracht ervan. Een paar slimmeriken bij filmproducent Kodak kwamen de waarheid echter op ingenieuze wijze op het spoor, alleen om daarna op hun moederziel te moeten beloven om het niet verder te vertellen. Heerlijk toch, dit soort kleine maar interessante verhalen uit WOII, die naderhand een grote impact op de geschiedenis zouden hebben.

– Stijn Braes, Freelancer

Top 2000 A Gogo – Youtube.com

Wereldhits die eindeloos door je strot geramd worden, een mens zou voor minder de commerciële radio afzetten. Toch is het niet altijd een evidentie geweest dat deze songs het uiteindelijk tot wereldhit zouden schoppen. In de schitterende reeks minidocu’s van Top 2000 A Gogo, getuigen de producers en bandleden van hun (lijdens)weg naar de top van de hitparade. Van Fatboy Slim over Alice Cooper tot Jean Michel Jarre, het hele lot komt aan bod!

– Bert Claes, Fotograaf

Swatch – The Last Great Innovation in Horology? – A Collected Man

Iedereen heeft nog wel ergens een Swatch in zijn schuif liggen uit de kinderjaren. De plastic horloges lopen immers al sinds de jaren ’80 geautomatiseerd én en masse van de band, met duizenden variëteiten en miljoen geproduceerde exemplaren tot gevolg. Daarom zou het zomaar eens kunnen dat de jouwe ondertussen gepromoveerd is tot een heus collector’s item, want dat zijn bepaalde modellijnen ondertussen wel degelijk. Welke dat precies zijn, ontdek je in dit heerlijke overzichtsartikel van A Collected Man, een horlogesite die goed op weg is om Hodinkee van de troon te stoten als het op longreads aankomt!

– Ken Divjak, Coördinator

Viva la Dirt League – Youtube.com

Toegegeven, ook ik heb het gamen herontdekt tijdens de lockdown. En als ik even niet bezig was met mijn rondetijden te verbeteren, ging ik draken en andere monsters te lijf met zwaarden en magie. Role-playing games oftewel RPG’s spelen zich doorgaans af in een fantasiewereld en hebben uiteraard helemaal niets met de werkelijkheid gemeen. Toch duiken er geregeld zaken op die zelfs in zo’n virtuele omgeving onlogisch overkomen. Het team van Viva la Dirt League ging met die inconsitenties aan de slag in een reeks Youtube filmpjes, in aangepaste kledij en met de nodige speciale effecten. Herkenbare situationele humor voor de (RPG) gamers onder ons.

– Koen De Beer, Freelancer

This walled-in Lamborghini Miura – Classicdriver.com

miura wallHoewel je in #BuitenDeRijlijn normaliter geen autogerelateerde content zult terugvinden, wil ik deze week graag eens een uitzondering maken. Want de kans dat er nog eens een Lamborghini Miura SV herontdekt wordt zoals dit unieke Europese exemplaar in Bruno Metallizzato, is zo goed als onbestaande. Niet alleen de auto maakt dit verhaal immers zo boeiend, maar ook de mensen erachter en de eigenaars in het bijzonder die na de dood van de laatste bezitter de auto in een dichtgemetselde garage parkeerden om diefstal te voorkomen. Daar verbleef de SV gedurende enkele maanden tot een deal was beklonken met een nieuwe Italiaanse eigenaar.

– Pieter Ameye, Coördinator

MEER LEZEN

Buiten De Rijlijn: Week 39

Buiten De Rijlijn: Week 36

Buiten De Rijlijn: Week 23