Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Tq2vrqqlSNg

De Aston Martin Valkyrie en Gordon Murray Design T.50 beloven het summum van de atmosferische interne verbrandingsmotor. Maar is dat ook zo? Jason Fenske van Engineering Explained ging op onderzoek en kwam tot de volgende conclusie.

Voor wie onder een steen zou hebben geleefd geven we nog eens een korte samenvatting. Zowel de Aston Martin Valkyrie als Gordon Murray Design (GMD) T.50 beloven te gaan waar nog geen constructeur geweest is. De ene doet dat met een 6,5 liter grote atmosferische V12 van 1.000 pk, de andere met een 4,0-liter groot atmosferisch exemplaar van om en bij de 650 pk. Beide blokken zijn door Cosworth ontworpen, maar hebben voor de rest weinig of niets met elkaar van doen, en puren hun vermogen uit een combinatie van slimme engineering en extreem hoge toerentallen. Zo revt de Valkyrie tot maximaal 11.100 tpm, terwijl de T.50 er nog 1.000 tpm bovenop doet. Geschift voor wat in sé nog steeds straatlegale en emissiesconforme motoren zijn. Maar is dat ook zo? Uitleg van de internetingenieur.

MEER LEZEN

Aston Martin Valkyrie beleeft straatdebuut

Gordon Murray geeft extra details over zijn T.50 supercar

Aston Martin Valkyrie is ode aan de atmosferische V12 (incl video)