Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

In het weekend durven we al eens van de ideale rijlijn af te wijken, gewoon omdat de boog niet altijd gespannen kan staan. Geniet daarom van deze luchtige lees-, luister- en kijktips die we ook in 2020 wekelijks zullen serveren.

In Buiten de Rijlijn vind je uitzonderlijk geen content van het DRIVR-team, maar externe URL’s die ons tijdens de week zijn opgevallen. Omdat ze goed lezen, of er knap uitzien. Omdat we ze met jullie willen delen, maar liefst in hun originele vorm. En vooral omdat er ook eens iets anders dan pure autocontent op DRIVR mag verschijnen.

Miami Vice: 30 years later – Youtube.com

miami viceMiami Vice was dé show van de jaren ’80. In essentie waren het ‘videoclips’ van een klein uur lang – volgepakt met sportwagens, pastelkleurige kledij, art deco architectuur en de nieuwste muziek. Elke – zorgvuldig door Michael Mann in beeld gebrachte – aflevering kostte een miljoen dollar om te draaien en had tot doel jongeren weg te halen bij MTV. Als neveneffect bracht de razend populaire show echter ook glamour terug naar het Miami, dat enerzijds een heuse ‘crime capital’ was geworden en anderzijds enkel nog aantrek vond bij bejaarden op zoek naar wat vitamine D. Algauw wou eenieder een gastrol in de serie. Zo solliciteerden er muzieksterren als Gene Simmons, Leonard Cohen, Phil Collins, Frank Zappa, Miles Davis en zelfs echte drugsdealers…

– Stijn Braes, Freelancer

Billboard Project Antwerpen – Facebook

kunstIeder jaar, vanaf 1 mei, worden reclameborden in het Antwerpse straatbeeld vrijgemaakt voor kunstenaars. Deze vijfde editie is meteen ook de grootste, door de coronacrisis kregen organisatoren Sanja Tomic en Spank Moons geen 50 maar meteen 200 borden ter beschikking. Met werk van bekende kunstenaars als Fred Bervoets en Tom Liekens maar ook studenten van de Academie en Sint-Lucas die zo toch nog hun eindwerken kunnen presenteren!

– Koen De Beer, Freelancer

Moose Peterson – warbirdimages.com

p51 mustangWie geregeld eens een airshow meepikt, weet dat er op zulke evenementen meer camera’s te zien zijn dan op de Photokina-beurs in Duitsland. Velen dromen van een carrière als fotograaf in de vliegtuigindustrie, maar het is slecht een handjevol mensen gegeven om effectief door te stoten in deze nichebusiness. Eén van die personen is Moose Peterson, die het niet alleen tot pro-aviation fotograaf heeft geschopt, maar zich ondertussen ook de titel “Nikon-ambassadeur” mag opspelden. Dat opent deuren binnen de besloten vlieggemeenschap, waardoor de man al vele zeldzame toestellen heeft kunnen vastleggen in de meeste unieke settings.

– Bert Claes, Fotograaf

Podcast: Joe Rogan Experience #1470 – Elon Musk – Youtube.com

muskDe wereld kan maar niet zwijgen over de nieuwe naam Elon Musks jongste zoon: X Æ A-12. In deze podcast legt hij de oorsprong van de naam uit, verwijzend naar Archangel 12 oftewel de voorloper van het legendarsiche SR-71 spionagevliegtuig. Verder heeft de man achter SpaceX hij het over uiteenlopende onderwerpen zoals artificial intelligence, waar Elon ons binnen 25 jaar ziet en zelfs gezondheidstips. Uiteraard komen ook Covid-19 en Tesla aan bod.

Helen Goossens, Freelancer

Goodwood Speed Weekend | VE Day stream – Youtube.com

Hoewel GRRC, de organisator van alle racegerelateerde activiteiten op het landgoed van Lord March, de laatste weken wat aan het overdrijven is met Best Of-livestreams, wilden we jullie deze toch niet onthouden: de VE oftewel Victory in Europa-stream die ons terecht aan 8 mei 1945 herinnert, de dag waarop nazi-Duitsland officieel capituleerde. Goodwood was tijdens WOII immers een militaire luchtmachtbasis, die vandaag nog altijd gebruikt wordt voor sportvliegerij. Tijdens zowat elk Goodwood-evenement zijn de jacht- en andere vliegtuigen dan ook druk in de weer met displays, terwijl er op de tarmac ook al eens een parade met oorlogstuig is. Je ziet ze allemaal passeren in deze 6 uur durende videostream.

– Ken Divjak, Oprichter

Crystal Palace circuit | Secret History – Pistonheads.com

Oude, vaak vergeten circuits blijven tot de verbeelding spreken. Van de voormalige omloop in Gueux, Reims tot het Autódromo de Sitges-Terramar nabij Barcelona, elk vertellen ze hun eigen verhaal dat, ondanks (of was het dankzij?) de tristesse van de teloorgang, fascineert. In Crystal Palace, ten zuiden van Londen, hebben ze zo hun eigen ‘vergeten omloop’. Eentje die tijdens WOI en WOII plaats moest maken voor het verzet, en tegenwoordig plaats heeft moeten maken voor groen en recreatie. Wie echter een tikkeltje moeite doet, kan zich zonder veel moeite katapulteren naar de gloriedagen toen Jim Clark, Graham Hill en Sir Jackie Stewart er het beste van zichzelf gaven.

– Pieter Ameye, Coördinator

MEER LEZEN

BDR Week 18: Golden Age Comics, 31 jaar na Tsjernobyl en een Liveconcert

BDR Week 17: Een muziekdocumentaire, de Antwerpse spelen en bezigheidstherapie voor bengels

BDR Week 16: Een elektrisch vliegtuig met 14 propellers, een witte dame en architecturale parels