Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Meekijken bij het bouwproces van je nieuwe 718 of 911 is niet langer voorbehouden aan het betere Porsche-clientèle. Porsche introduceert namelijk ‘Behind te scenes’. Een volautomatische meekijkfunctie, rechtstreeks vanuit de fabriek in hartje Zuffenhausen.

Porsche introduceert namelijk een ‘Achter De Schermen’ functie via het online platform ‘My Porsche’ waarop iedere nieuwe eigenaar het bouwproces van zij nieuwe sportwagen volgen kan. Initieel is de functie er enkel voor wie een nieuwe 718 Boxster/Cayman en 911 besteld heeft. Maar later kan de volautomatische functie ook worden uitgebreid naar andere modellen zoals Macan, Cayenne of Taycan.

2020_porsche_behind_the_scenes_02

Het systeem, dat overigens niets te maken heeft met het tijdstip van de coronacrisis, maakt momenteel gebruik van twee vaste camera’s. Maar Porsche sluit niet uit dat het systeem in de toekomst zal worden uitgebreid met extra camera’s en zelfs videobeelden.

2020_porsche_behind_the_scenes_01

Het concept dat je de bouw van je nieuwe bolide kunt volgen is uiteraard niet nieuw. Vooral bij de exclusievere merken is het systeem al langer in gebruik. Zowel via foto’s als door het uitnodigen van de klant naar de fabriek zelf. Porsche’s systeem laat zich echter opmerken door zijn volautomatisch karakter. Zo is iedere camera rechtstreeks geïntegreerd in het bouwproces en is deze rechtstreeks gelinkt aan ieder individueel order, en dus klantnummer.

2020_porsche_behind_the_scenes_042020_porsche_behind_the_scenes_03

Porsche introduceert de functie eerst voor de Amerikaanse, Duitse, Engelse, Canadese, Spaanse en Zwitserse markt. Daarna zal het systeem stelselmatige worden uitgebreid naar andere markten, waaronder de Belgische.

MEER LEZEN

Officieel: Porsche 911 Targa 4(S) (992) (2020)

Video: Zo klinkt de Porsche 911 GT3 (Touring) (992)

Reportage: Porsche & Coffee, 1 mei Leuven