Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Vijftig jaar geleden rolde in Solihull, Verenigd Koninkrijk de eerste Range Rover van de band. Een heuglijk feit dat Land Rover in de bloemetjes zet met de kleurrijke en op 1.970 exemplaren gelimiteerde Range Rover Fifty.

Ondanks de toenemende concurrentie in de allerhoogste SUV-rangen blijft er maar één de enige echte, en dat is de Range Rover. De statige Britse 4×4 heeft het genre zowat uitgevonden en is voor velen nog steeds de referentie. Iets wat de verkoopcijfers ook bewijzen. Want met meer dan 1 miljoen verkochte exemplaren, verdeeld over 4 generaties, laat de full fat Range Rover zowat alles en iedereen achter zich die meedingt naar de kroon van ultieme luxe offroader.

2020_land_rover_range_rover_fifty_492020_land_rover_range_rover_fifty_43

Toch is de Range Rover door de jaren fel geëvolueerd met een pak technische innovaties en primeurs. Zo was het de eerste offroader/SUV met permanente vierwielaandrijving, de eerste met standaard ABS en tractiecontrole en de eerste met elektronische gestuurde zelfnivellerende luchtvering.

2020_land_rover_range_rover_fifty_07

2020_land_rover_range_rover_fifty_482020_land_rover_range_rover_fifty_09

Wie het origineel naast het huidige model zet herkent weliswaar zijn klassieke lijnen. Maar zijn uiterst functionele inborst is intussen ingeruild voor gevoelig meer luxe en comfort. Het driedeursconcept is intussen ook niet meer. Al is er intussen wel een eigenzinnige Nederlander die daar iets op gevonden heeft…

2020_land_rover_range_rover_fifty_37

2020_land_rover_range_rover_fifty_422020_land_rover_range_rover_fifty_14

Elk van de 1.970 exemplaren van de Range Rover Fifty typeert zich door zijn specifieke full option uitrusting en dito typeplaatjes. Maar bovenal door zijn unieke kleurstelling en specificaties. Om de link naar de oer-Range Rover in de verf te zetten heeft Land Rover bovendien drie klassieke en typische koetswerkkleurtjes van weleer teruggehaald. Zijnde Tuscan Blue, Davos White en Bahama Gold.

2020_land_rover_range_rover_fifty_282020_land_rover_range_rover_fifty_322020_land_rover_range_rover_fifty_30

Toch zal je snel moeten zijn want Land Rover geeft aan dat slechts een beperkt aantal exemplaren van deze SVO-behandeling zullen kunnen genieten. De rest van de ‘Fifties’ zal worden uitgevoerd in iets meer traditionele tinten zoals Carpathian Grey, Rosello Red, Aruba en Santorini Black.

2020_land_rover_range_rover_fifty_15

2020_land_rover_range_rover_fifty_112020_land_rover_range_rover_fifty_442020_land_rover_range_rover_fifty_47

Voorts is er een uitgebreide keuze uit zowat het complete gamma motoren, van de 2,0-liter PHEV tot en met de 5,0-liter V8 Supercharged en de nieuwe geturbochargede 3,0-liter zes-in-lijn. De serie is eveneens beschikbaar met zowel de korte als lange wielbasis (EWB).

MEER LEZEN

Test: Range Rover Evoque D240 AWD (2020)

Opgelijst: De Range Rover Velar in 10 weetjes

Meet ‘n Greet: Niels Van Roij Design Adventum Coupé