Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Mz33igSNUm4

Toen de Tweede Wereldoorlog in 1945 aan zijn eind kwam, keerden massa’s soldaten terug naar huis. In het dagdagelijks patroon van het gezinsleven konden ze echter hun adrenaline niet kwijt, waardoor ze hun rush elders moesten gaan zoeken. Velen begonnen te sleutelen aan auto’s, en mekaar uit te dagen in (illegale) sprintraces in een rechte lijn. In de jaren ’50 werd de sport geregulariseerd, en zag de organisatie NHRA (National Hot Rod Association) het levenslicht. Hoewel drag racing niet bepaald weinig toeschouwers trok, bleef de media aandacht toch eerder beperkt. Sponsors hadden geen interesse, en circuits moesten elke cent omdraaien om het hoofd boven water te houden.

In de jaren ’60 trokken twee jonge piloten de aandacht, door quasi alles te winnen waaraan ze deelnamen. Don Prudhomme kreeg als bijnaam “The Snake” toegekend, omdat zijn reactietijd op het startlicht bliksemsnel was. De enige piloot die Prudhomme op dat moment kon verslaan, was de flamboyante Tom McEwen, die de naam “The Mongoose” (een rattensoort die slangen eet) opgespeld kreeg. Beide heren leefden voor hun sport, ondanks het feit dat ze er hun brood niet mee konden verdienen. McEwen’s commercieel inzicht leidde uiteindelijk tot een samenwerking tussen beide heren, en een groot sponsorcontract bij Mattel. “Snake vs Mongoose” werd een fenomeen, dat drag racing wereldwijd op de kaart zette. In 2013 werd het verhaal verfilmd, en die prent is nu integraal te bekijken via Youtube. Veel kijkplezier!