Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
6BPKPb_RTwI

Een eerste Oscarkandidaat uit het land van de rijzende zon, met ook nog eens een iconische Saab in een nadrukkelijke bijrol. Het bejubelde ‘Drive my car’ willen we jullie niet onthouden.

Drive my car ging afgelopen zomer in Cannes in première. Daar streed de film om de Palme d’Or en won er drie prijzen, waaronder ‘beste scenario’. De film kreeg veel bijval van critici en kwam op talrijke shortlists als beste film van 2021. Op de koop toe won deze prent recent nog – bij de 79e Golden Globe Awards – de prijs voor beste buitenlandse taalfilm.

De film is gebaseerd op verhalen uit de bundel ‘Mannen zonder vrouw’ uit 2014. Het hoofdpersonage Yusuke Kafuku (Hidetoshi Nishijima), een bekende toneelspeler en regisseur, is gelukkig getrouwd met Oto tot deze onverwacht overlijdt door een hersenbloeding. Terwijl hij nog steeds worstelt met het verlies van zijn vrouw staat hij twee jaar later op het punt een theaterstuk te regisseren voor een theaterfestival in Hiroshima. Tegen zijn zin krijgt hij de jonge vrouwelijke chauffeur Misaki toegewezen. Drive my car is een aangrijpend verhaal dat fraai in beeld is gebracht en zich onderweg aan boord van een schitterend Talladega rode Saab 900 Turbo afspeelt. Toegegeven, ook wij kunnen ons geen betere plek voorstellen voor diepgaande gesprekken aangaande verleden en toekomst dan aan boord van een karaktervolle Saab.

 PS de Oscaruitreiking vindt dit jaar plaats op 28 maart (02:00 – 05:00 CET).

MEER LEZEN

Animatiefilm: Le Mans 1955 – Deadly Competition

Kortfilm: Kidston – Wolf of the Autostrada

F1-Filmpreview: RUSH (2012)