Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
cN7tuTNCBZE

Om de auto tot koning te verheffen, was er geen documentaire nodig. Bij de tweewielers lag dat anders, gezien die in de jaren ’60 vooral geassocieerd werden met motorbendes en andere gespuis. Geheel onterecht natuurlijk, wat documentaireregisseur Bruce Brown in 1971 motiveerde om er een film over te maken – getiteld On Any Sunday.

Nog afgezien van het feit dat On Any Sunday een puike docu in zijn eigen recht was, werd de film geruggesteund door Solar Productions: het productiehuis van een zekere Steve McQueen die volgens menig biograaf nog gekker was van motorfietsen dan van sportwagens.

Toen ook nog eens bleek dat McQueen niet alleen achter maar ook op de schermen te zien was, stond er On Any Sunday niets meer in de weg om de succesvolste motordocumentaire ooit te worden. Volgens sommigen zelfs documentaire tout court. Geheel terecht trouwens, zelfs bijna een halve eeuw na datum.