Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De tweede generatie van Autodromo’s Group B-horloge krijgt nieuwe wijzerplaten en een dito armband.

Toen Autodromo zijn Group B in 2015 lanceerde waren de meningen bijna unaniem positief. Bijna vier jaar en twee speciale edities later, vond Autodromo-stichter Bradley Price het tijd voor en gedegen update. De tweede generatie Group B blijft trouw aan het design en de grootte van het origineel, maar krijgt drie nieuwe en opvallende wijzerplaten en een nieuwe stalen armband met traditionele springbars waardoor het nu veel eenvoudiger wordt om bandjes te wisselen.

autodromo groupb_02

Het meest opvallende design is weggelegd voor wat Autodromo de ‘Night Stage’ noemt. De groen/zwarte plaat krijgt als enige horizontale en verticale lijnen en een matte armband. De twee andere ontwerpen leunen dan veel dichter aan bij het origineel en doen terugdenken aan de tellers van de Lancia Delta Integrale.

autodromo groupb_03

De 39,5 mm brede kast is nog steeds gemaakt van een mengeling van aluminium en titanium, en heeft binnenin een automatisch binnenwerk van het Japanse Miyota. Een werkpaard zeg maar met een hoge betrouwbaarheid, een gangreserve van 42 uur en een beperkte waterdichtheid tot 50 meter. Al kan je je de vraag stellen of dat gerust niet wat meer mocht zijn gezien het prijskaartje van toch al gauw 1.000 euro, inclusief import en lokale taksen.

AUTODROMO Group B Series 2, automaat, Miyota 9015, 42 uur gangreserve, 39,5 mm breed, 9 mm hoog, saffierglas, 3 modellen, waterdicht tot op 50 meter, 875 $ (excl. taksen)