Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Honda zet onomwonden door met de productieversie van zijn puur elektrisch stadsautootje Urban EV. Maar vooraleer het zover is brengt het nog een tweede prototype mee naar het aanstaande Salon van Genève.

Sedert er in Japan verschillende prototypes gespot zijn van wat de productieversie wordt van de Urban EV draait de geruchtenmolen in autoland op volle toeren. De schaamteloos retro-geïnspireerde Urban EV won de harten van pers en publiek met zijn schattige, doch licht agressieve looks en stance, en was en is in tal van opzichten een stijlbreuk met de hedendaagse huisstijl van het Japanse merk.

In vergelijking met de originele stijlstudie, die voor het eerst te zien was op het Salon van Frankfurt in 2017, onthullen de prototypes dat de productieversie die in september van dit jaar onthuld zal worden, zijn driedeursconcept heeft ingeruild voor twee extra deuren die evenwel nog steeds frameloos zullen zijn. Ook gebleven zijn de camera’s die de traditionele zijspiegels vervangen.

De cartooneske wielen van de concept zijn dan weer ingeruild voor meer conventionele exemplaren. Ook al staan ze nog steeds vrij ver op de hoeken van het elektrische autootje. Hoewel verdere details voorlopig ontbreken heeft Honda wel al laten weten dat de Urban EV niet per sé goedkoop zal zijn en dat ze het als een ‘premium model’ in de mark zullen zetten. We zijn benieuwd.