Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Aangezien een beetje chauvinisme de Fransen niet vreemd is, staat deze special edition Bugatti Chiron Sport in het teken van Le Bleu-Blanc-Rouge.

Moderne Bugatti’s en special editions gaan hand in hand. Het zou ons zelfs niet verbazen mochten er op het levenseinde van zijn voorganger Veyron meer special editions, dan standaard modellen gebouwd zijn. Bij de Chiron is dat voorlopig minder het geval. Want behalve de marginaal lichtere Chiron Sport en de wel heel erg bijzondere Divo, staat de teller nog niet zo hoog.

2019_bugatti_chiron_110_ans_bugatti_09

2019_bugatti_chiron_110_ans_bugatti_052019_bugatti_chiron_110_ans_bugatti_04

Voor de 110e verjaardag van het Frans/Italiaanse merk zijn de koppen nog eens bij elkaar gestoken en werd besloten dat La France, al sinds jaar en dag de bakermat en geboorteplaats van iedere Bugatti (de korte periode in de jaren ’90 uitgesloten).

2019_bugatti_chiron_110_ans_bugatti_03

2019_bugatti_chiron_110_ans_bugatti_022019_bugatti_chiron_110_ans_bugatti_08

De Chiron ‘110 ans Bugatti’ werd daarom getooid in een bijzondere kleurstelling van mat blauw met mat blauwe carbon accenten, matzwarte velgen en felblauwe remklauwen. De Franse tricolore komt uiteraard veelvuldig terug. Niet in het minst onderaan de gigantische achterspoiler. En net zoals op de officiële voertuigen van de Franse overheid staat de vlag ook in spiegelbeeld op de rechter zijspiegel.

2019_bugatti_chiron_110_ans_bugatti_07

2019_bugatti_chiron_110_ans_bugatti_102019_bugatti_chiron_110_ans_bugatti_06

Zoals we dat van Bugatti gewoon zijn is de afwerking, van zowel de buiten- als binnenkant, ronduit fenomenaal. Die laatste staat ook in het teken van blauw met een mengeling van Bugatti-blauw en het blauw van de Franse vlag. Iedere Chiron ‘110 ans Bugatti’ komt ook standaard met het Sky View-dak, waarvan de transparantie naar wens kan worden ingesteld. De oplage is beperkt op slechts 20 exemplaren.