Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Ook bij Mazda valt er iets te vieren. Meer bepaald tram drie voor de MX-5.

Op het autosalon van Chicago onthulde Mazda zonet zijn MX-5 30th Anniversary. De speciale versie van ‘s werelds meest verkochte roadster is gelimiteerd op 3.000 exemplaren wereldwijd en komt er, afhankelijk van de markt, in zowel softtop als in versie met inklapbare hardtop. Voor België (en Luxemburg) zal evenwel enkel de roadsterversie beschikbaar zijn.

2019_mazda_mx5_30th_anniversary_04

2019_mazda_mx5_30th_anniversary_032019_mazda_mx5_30th_anniversary_05

Speciaal voor deze feestversie ontwikkelde Mazda een exclusief kleurtje in de vorm van Racing Orange. Een kleur dat volgens Mazda ‘doet terugdenken aan het morgenrood van een nieuwe, spannende dag’. We geven het jullie maar mee.

2019_mazda_mx5_30th_anniversary_02

2019_mazda_mx5_30th_anniversary_062019_mazda_mx5_30th_anniversary_072019_mazda_mx5_30th_anniversary_01

Behalve het specifieke koetswerkkleur krijgt de 30th Anniversary ook zwarte gesmede aluminium Rays ZE40 RS30-velgen mee. Net als een specifieke verjaardagsbadge met het serienummer op, zwarte Alcantara-accenten, oranje remklauwen en interieuraccenten, Recaro-kuipstoelen, Bilstein-schokdempers (enkel op de versie met handbak), een Bose-geluidssysteem en Apple CarPlay/Android auto. De verkoop blijft dus beperkt tot 3.000 exemplaren. Hoeveel er daarvan naar ons land komen is voorlopig niet duidelijk. Maar we houden jullie op de hoogte.

Update:

‘Voor België en Luxemburg zijn precies 124 exemplaren voorzien, met een vanafprijs van 31.990 euro. De eerste leveringen zijn voorzien voor na de zomer’.