Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Ook van de huidige generatie Mini 3-deurs komt er een nieuwe GP-variant. Deze volgt het gekende receptuur, maar tikt voor het eerst de grens aan van 300 pk.

Hoewel Mini de nieuwe versie aan van de extreemste, meest sportieve Mini 3-deurs ooit nu al wereldkundig maakt, zal het model pas in 2020 gelanceerd worden. Opnieuw krijgt deze een viercilinder turbomotor, al is dat niet langer een 1.6 maar de 2.0 van de huidige Cooper S. Dankzij die extra longinhoud ziet de GP zijn vermogen stijgen van 218 pk naar maar liefst 300 trappelende paarden.

2019_mini_john_cooper_works_gp_32019_mini_john_cooper_works_gp_1

Voor de rest blijft Mini, op een drietal teasersfoto’s na, karig met informatie. Maar dat het een extreem beestje wordt, zowel technisch als visueel, is duidelijk. Waarom deze GP3 zo vroeg voor de eigenlijke lancering wereldkundig wordt gemaakt weten we niet. Maar geïnteresseerden kunnen zich alvast aanmelden bij hun lokale Mini-dealer. De oplage is immers beperkt op 3.000 stuks. 1.000 exemplaren meer dan van de vorige GP-versie zijn gebouwd.