Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Als het aan de Nederlander Niels van Roij, van het gelijknamige designbureau, ligt komt er toch een nieuwe tweedeursversie.

Het was Land Rover zelf die afgelopen jaar met een nieuwe tweedeursversie op de markt zou komen. Gelimiteerd tot 999 exemplaren. Elk met een prijskaartje van bijna een kwart miljoen euro of meer. Afhankelijk van de specificatie. Maar economische hervormingen en terugvallende verkopen in voornamelijk China hebben er uiteindelijk anders over beslist. Geen Range Rover SV Coupé dus. Maar de ene zijn dood is de andere zijn brood. En aangezien Land Rover al heel wat interesse had opgewekt van potentiële klanten, ziet designer en coachbuilder Niels van Roij mooi zijn kans.

2019_niels_van_roij_adventum_coupe_05

Vandaar dus de Niels van Roij’s Adventum Coupe die een verderzetting wordt van het Land Rover Special Vechicles-project. De ultieme Range Rover zal nu uit Nederland komen en wordt gelimiteerd op maximaal 100 exemplaren. De prijs zal bijgevolg ook stukje hoger liggen met een vanafprijs van 320.000 euro die kan oplopen tot zelfs 440.000 euro. Uiteraard afhankelijk van de wensen van de klant.

Zes maanden

De conversie van traditionele Range Rover naar Adventum Coupe zal ongeveer zo’n 6 maanden in beslag nemen. En dat het niet alleen bij computertekeningen en beloftes zal blijven bewijzen de foto’s. Want de eerste Adventum Coupe is momenteel al in aanbouw.

2019_niels_van_roij_adventum_coupe_01

2019_niels_van_roij_adventum_coupe_042019_niels_van_roij_adventum_coupe_022019_niels_van_roij_adventum_coupe_03

Niels van Roij is geen onbekende in het autowereldje. Zo was hij eerder al verantwoordelijk voor een breakvariant van een Tesla Model S en is hij momenteel ook bezig aan een moderne interpretatie van de Ferrari 250 Breadvan op basis van een 550 Maranello.