Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Voor de snelste productie-hot hatch op de ‘Ring moet je opnieuw bij Renault zijn.

Zeven minuten, 40 seconden en 10 honderdsten (07’40”10). Dat is de nieuwe recordtijd voor voorwielaangedreven hot hatches die de Mégane RS (rijtest EDC)/(rijtest Cup/handbak) Trophy-R heeft neergezet op de Nürburgring. Daarmee snoept Renault Sport, en met de steun van technische partners zoals  Akrapovič, Brembo, Bridgestone, Öhlins en Sabelt, de virtuele kroon af van Honda’s Civic Type R. Het record werd opnieuw gerealiseerd door de Franse piloot Laurent Hurgon, die eerder al met de oude Mégane RS Trophy-R onder de kaap van de 8 minuten dook.

2019_renault_megane_rs_trophyr_nurburgring_04

2019_renault_megane_rs_trophyr_nurburgring_022019_renault_megane_rs_trophyr_nurburgring_01

Net als de reguliere Mégane RS Trophy beschikt de Trophy-R-versie over een 300 pk sterke 1.8 turbo, maar dankt hij zijn prestatiewinst aan een serieuze gewichtsreductie (tot 130 kg) en een verbeterde stroomlijn met daarbovenop een meer circuitgeorienteerde afstelling van zijn onderstel.

Op 24 mei 2019, de vrijdag die voorafgaat aan de Grote Prijs F1 van Monaco, zal de Mégane RS Trophy-R voor het eerst worden voorgesteld aan het publiek in de handen van Daniel Ricciardo en Nico Hülkenberg. De Mégane RS Trophy-R zal nog voor eind 2019 op de markt worden gebracht in de vorm van een beperkte reeks met een oplage van slechts enkele honderden exemplaren. Meer details volgen later.