Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Ondanks een gelimiteerde productie van slechts 300 exemplaren heeft het geen vaart gelopen met de extraverte XE Project 8. Daarom introduceert Jaguar nu een Touring-variant die een stuk meer ingetogen is.

De XE Project 8 leest als de natte droom van de ingenieurs. Neem je kleinste sedan, prop er je grootste motor in (hoewel de auto daar nooit op voorzien was), voorzie hem van vierwielaandrijving en breed rubber en pas vervolgens alle koetswerkpanelen (met uitzondering van het dak en de twee voorste deuren) aan om alle techniek in een fraai en efficiënt koetswerk te draperen.

2019_jaguar_project8_touring_spec_02

De 600 pk sterke gesuperchargede sedan liep echter nogal te koop met zijn prestatiepotentieel. Ook al bleek het nog steeds een fijn gemanierde auto voor de straat te zijn. Dat schrok mogelijk heel wat potentiële klanten af voor wie de opvallende stickers en vooral de Fast ‘n Furious-achtige achterspoiler net iets te veel van het goede waren. De spoiler was volgens Jaguar Special Vechicle Operations cruciaal en dus geen optie om te deleten. Tot nu dus.

15 exemplaren

Want nu heeft Jaguar een Porsche’ke gedaan en de Project 8 in Touring-spec gelanceerd. Beperkt tot slechts 15 exemplaren, ontdaan van de achtervleugel en stickers en standaard met volledige achterbank, beter dan de optionele rolkooiconfiguratie van de niet-Touring. Technisch zijn er behalve de toevoeging van een voorste splitter geen echte wijzigingen. De sprint naar de 100 km/h neemt nog steeds 3,7 s in beslag. Enkel de topsnelheid van 322 km/h is elektronisch teruggebracht naar 300 km/h.

2019_jaguar_project8_touring_spec_03

Jaguar’s ultieme Q-car wordt slechts aangeboden in vier kleurtjes; zijnde British Racing Green, Valencia Orange, Velocity Blue (zoals op de foto’s) of Corris Grey Satin. Het prijskaartje van 185.000 euro dan weer gelijk gebleven. Al moet de exclusiviteit van de Touring-versie veel goed maken.