Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De nieuwe BMW’s volgen elkaar in ijltempo op. Deze week is het de beurt aan de 2-reeks Gran Coupé. München’s antwoord op de Mercedes CLA.

Het succes van de CLA is BMW immers niet ontgaan. Niet toevallig volgt de 2-reeks GC daarom ook het receptuur van zijn rivaal met een aflopende daklijn, vier frameloze ruiten en een algemene look die het prijskaartje vermoedelijk zal overstijgen – ook al zijn er momenteel nog geen Belgische prijzen.

2020_bmw_2reeks_grancoupe_01

2020_bmw_2reeks_grancoupe_032020_bmw_2reeks_grancoupe_052020_bmw_2reeks_grancoupe_10

De 2-reeks GC staat evenwel niet op de achterwielaangedreven architectuur van de 2-reeks coupé/cabrio, maar op het nieuw en voorwielaangedreven chassis van de nieuwe 1-reeks. Daardoor wint het interieur wel aan de nodige binnenruimte, maar over de dynamische kwaliteiten van de nieuwe Einser waren we minder enthousiast. Maar daarover binnenkort meer.

2020_bmw_2reeks_grancoupe_07

Van bij zijn introductie zal de 2-reeks Gran Coupé beschikbaar zijn met twee benzine- en een dieselmotor. Onderaan de ladder vinden we een 140 pk sterke driecilinder benzine in de vorm van de 218i Gran Coupé, met daarboven meteen de meest krachtige variant in de vorm van de 306 pk sterke M235i xDrive.

2020_bmw_2reeks_grancoupe_06

2020_bmw_2reeks_grancoupe_112020_bmw_2reeks_grancoupe_082020_bmw_2reeks_grancoupe_04

Net als in de nieuwe 1-reeks haalt deze zijn vermogen niet langer uit een geblazen zes-in-lijn, maar uit een tweeliter turbo die standaard gekoppeld is aan een Aisin-achttrapsautomaat koppelomvormer, beter dan in de lengte geplaatste unit van ZF. Wat betreft het aanbod zelfontbranders is het aanbod voorlopig beperkt tot een 190 pk sterke viercilinder in de vorm van de 220d Gran Coupé.

2020_bmw_2reeks_grancoupe_09

De wereldpremière van de nieuwe 2-reeks Gran Coupé vindt plaats op de Los Angeles Auto Show in november van dit jaar, terwijl de marktintroductie pas voorzien is voor maart van volgend jaar. Vanaf begin november communiceert BMW de Belgische prijzen.