Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Een verplicht nummertje in uiterst gelimiteerde oplage.

Op 8 juli 2019 verpulverde Rhys Millen de recordtijd voor productiewagens op Pikes Peak met een tijd 10 minuten en 18.488 seconden achter het stuur van (heel licht) gemodificieerde Continental GT W12. Daarmee was hij zo’n 8,4 s sneller dan het heersende record dat op naam stond van Porsche, en een 991 911 Turbo S in het bijzonder.

2019_bentley_continental_gt_pikes_peak_limited_edition_032019_bentley_continental_gt_pikes_peak_limited_edition_01

Dat Millen over de nodige stuurmanskunst beschikt mag geen verrassing heten. Maar dat de ruim 2 ton zware Continental GT zich op het meer dan 150 bochten lange parcours zo snel en agiel weet te gedragen is een testament van zijn technisch vernuft. Speciaal om dat te vieren heeft Bentley nu een gelimiteerde editie van de W12 C GT gelanceerd van nauwelijks 15 exemplaren wereldwijd.

2019_bentley_continental_gt_pikes_peak_limited_edition_10

2019_bentley_continental_gt_pikes_peak_limited_edition_062019_bentley_continental_gt_pikes_peak_limited_edition_052019_bentley_continental_gt_pikes_peak_limited_edition_09

Die krijgen – in tegenstelling tot de effectieve recordauto – geen volledig geïntegreerde rolkooi maar wel een heleboel details in Radium by Mulliner-groen – al dan niet vergezeld van een identiek koetswerkkleurtje (een diepzwart metaalkleur is ook beschikbaar) en optionele 100-aanduiding op de grille ter ere van het honderdjarig bestaan van het Britse instituut. Binnenin trekt de groene trend zich door met groene stiksels, groene contouren, groene speakers en een groene uitlijning van de recordrun op het dashboard, inclusief de recordtijd. Al bij al niets wereldschokkends maar het resultaat mag er stiekem wel wezen.

2019_bentley_continental_gt_pikes_peak_limited_edition_04

2019_bentley_continental_gt_pikes_peak_limited_edition_082019_bentley_continental_gt_pikes_peak_limited_edition_022019_bentley_continental_gt_pikes_peak_limited_edition_07

Dat dit er eentje voor de allergrootste Bentley-fans is, mag duidelijk wezen. Vermoedelijk daarom ook dat Bentley geen prijs communiceert en dat het ook raden is waar alle exemplaren terecht zullen komen. De reguliere versie van de Continental GT W12 is er vanaf 209.935 euro.

LEES MEER:

De blue train race was Top Gear avant la lettre

Harry’s Garage: Bentley Continental T

Officieel: Bentley Continental GTC (2019)