Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Dit actiemodelletje zien we dus aan onze neus voorbijgaan. Of dat jammer is?

Het is maar hoe je het bekijkt. Want afgezien van de unieke kleurstelling met Vesuvius buitenkleurtje, carbon accenten, bronzen velgen en dito stiksels in het interieur, is de RS4 Avant Bronze Edition technisch identiek aan de standaard RS4 Avant (rijtest).

2020_audi_rs4_bronze_edition_02

Onder de kap ligt met andere woorden nog steeds een 2,9-liter V6 bi-turbo die, ondanks een piekvermogen van 450 pk en 600 Nm koppel, naar RS-normen nogal timide is, en er intussen met de introductie van de facelift (en benzinepartikelfilters in het bijzonder) niet meteen extra vocaal op geworden is.

Sondermodell

Behalve de unieke kleurstelling komt elk van de 25 exemplaren RS4 Avant Bronze Edition ook met heel wat goodies zoals het Comfort Pack en Sound Pack, incluis keyless entry/go, 360° camera een 755 watt sterk 19 speakers tellend B&O-audiosysteem, en ga zo maar door.

2020_audi_rs4_bronze_edition_03

Niet toevallig positioneert het Sondermodell zich bovenaan het RS4 Avant firmament met een prijs van 82.395 pond. Omgerekend zo’n 99.177 euro. Geen slechte deal als je weet dat een standaardexemplaar bij ons minstens 87.980 euro kost.

MEER LEZEN

Facelift voor Audi RS4 Avant (2019)

Testnotities: Audi RS4 Avant 2,9 TFSI quattro (B9)

Achterwielaangedreven R8 keert terug als productiemodel in serie