Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het is een publiek geheim dat Maserati achter de schermen druk aan het sleutelen is aan een nieuw model met middenmotor. Sterker nog, dat lieten ze zelf reeds uitschijnen in een eerder verstuurd persbericht met foto’s van het bewuste prototype. Dankzij speurneus Georg Kacher van Car Magazine hebben we nu iets meer informatie.

Sinds Ferrari zich officieel afgescheurd heeft van de rest van de FCA-groep zullen er enkele Italianen zich ernstig zorgen gemaakt hebben. Vooral dan bij Maserati dat sedert de overname door FIAT in 1993 net veelvuldig kunnen profiteren heeft van de know-how en techniek uit Maranello. Aan die samenwerking is intussen dus een einde gekomen. Maar dat biedt ook nieuwe perspectieven.

Update: Intussen is Maserati zelf met de officiële naam op de proppen gekomen. Het nieuwe model zal in tegenstelling tot de uitlatingen van Kacher geen ‘Supersportiva’ heten maar MC20 – kort voor Maserati Corse 2020. Een verwijzing naar het motorsportverleden én toekomst van de Modenese constructeur.

2020_maserati_supersportiva_prototype_04

Want Maserati komt zoals gezegd met een rechtstreekse rivaal voor het supercargeweld van bij de buren. Iets wat tot voor kort ondenkbaar was. De tweezitter met middenmotor zou Supersportiva heten en voorzien zijn van een gloednieuwe bi-turbo V6 die later ook door de collega’s van Alfa Romeo gebruikt zal worden. Naast de versie met pure verbrandingsmotor zou er ook een hybride en zelfs puur elektrische versie op het programma staan.

2020_maserati_supersportiva_prototype_01

Het chassis van de Supersportiva is losjes gebaseerd op het carbon chassis van de intussen wijlen Alfa 4C, maar langer en breder zijn voor meer interieurruimte en de in de lengte geplaatste V6. Tevens zal het gebruik maken van dubbele driehoeken rondom, waar dat bij de 4C achteraan nog een multilink setup was. Opvallend gezien de kostprijs en het feit dat zelfs Ferrari nog steeds niet overtuigd is van de voordelen (en kostprijs) van dergelijk chassis voor modellen in de prijsklasse van minder dan 500.000 euro.

2020_maserati_supersportiva_prototype_03

De lancering van de Supersportiva zou voorzien zijn voor mei 2020. Maar iets zegt ons dat Maserati alvast een tip van de sluier zal lichten op het aanstaande Salon van Genève, begin volgende maand.

Bron: car magazine

MEER LEZEN

Einde voor Maserati GranTurismo en GranCabrio

Testnotities: Maserati Levante S GranSport (2019)

Te Koop: Unieke Maserati Cinqueporte