Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Fanaten van de Defender met korte wielbasis kunnen opgelucht adem halen hun spaarpot eindelijk stukslaan: Land Rover heeft de orderboeken van de ‘korte’ 90 officieel geopend.

Daarmee hebben we eindelijk een Belgische vanafprijs voor de korte Defender. Of 50.800 euro om precies te zijn. Precies 6.000 euro minder dan wat de lange 110 minstens kost. Van bij zijn lancering is de Defender 90 beschikbaar in drie varianten; zijnde de basisversie, de goed uitgeruste ‘First Edition’ (vanaf 71.300 euro) en de met alle opties afgeladen Defender X (vanaf 97.300 euro). Die laatste krijgen onder andere standaard luchtvering, een adaptieve ophanging en het configurable terrain response. Later zullen ook de Defender S (vanaf 60.100 euro), Defender SE (vanaf 64.700 euro) en Defender HSE (vanaf 71.000 euro) leverbaar zijn.

2020_land_rover_defender_90_02

Standaard is de nieuwe Defender 90 echter al rijkelijk uitgerust met onder andere het Terrain Response, een 8-trapsautomaat, hill launch assist, low traction launch, cornering brake control, hill descent control, LED-koplampen, automatisch dimmende spiegels, zijdelingse ruiten in de dakrand (ook wel Alpine Lights genoemd), stalen 18-duims velgen, 10-duims aanraakscherm, DAB-radio, walk-through interieur, volumetrisch alarm, trailer stability assist, etc. Al kan je je voorstellen dat de basisprijs snel oploopt eenmaal je in erg lange en uitgebreide optiecatalogus tekeer gaat.

2020_land_rover_defender_l663_official_11

Qua motorisaties is het voorlopig kiezen uit een 200 pk sterke 2,0-liter turbodiesel, een 240 pk sterke 2,0-liter turbodiesel, een 300 pk sterke 2,0-liter turbobenzine of een 400 pk sterke 3,0-liter zes-in-lijn turbobenzine met mildhybride ondersteuning. Een plug-in hybrideversie volgt in een later stadium. Voor de rest van de nieuwigheden verwijzen we je graag door naar onze eerdere berichtgeving. Zelf een nieuwe Defender 90 configureren kan via volgende link.

MEER LEZEN

Land Rover new Defender Lego Technic

Nieuwe Land Rover Defender steelt de show in Frankfurt

Zenith LR Editon Chronograph complementeert de nieuwe Defender