Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De 1.000 kg lichte GT2-racer is er voorlopig enkel voor de internationale circuits, maar wij hopen stiekem op een straatlegale variant. Want wat ziet de GTX er goed uit zeg.

Best cynisch. Want toen KTM, intussen meer dan 12 jaar geleden, de originele X-Bow presenteerde, waren de meningen wat betreft de looks wel flink anders. Los daarvan werd de nochtans stevig geprijsde X-Bow een klein succes. De Oostenrijkse firma bouwde tot nu toe immers meer dan 1.300 exemplaren van de X-Bow. En dit over verscheidene versies met zowel open als (semi) gesloten cockpit.

2020_ktm_xbow_gtx_01

De laatste jaren specialiseerde KTM zich met de X-Bow GT4 echter meer en meer in het circuitracen. En daarvan is deze GTX-afgeleide nu de overtreffende trap. Immers gebaseerd op een evolutie van dezelfde carbon monocoque als de andere varianten, maar dan met een grotere klemtoon op aerodynamische efficiëntie én downforce, moet de GTX zijn mannetje staan als GT2-racer.

Vijfcilinder turbo

Hij maakt daarvoor opnieuw gebruik van een bij Audi ontleende motor, de welklinkende 2,5-liter TFSI vijfcilinder turbo van de TT RS en RS 3 in het bijzonder, maar dan gekieteld tot maar liefst 600 pk. Gecombineerd met de looks van een mini Le Mans-racer doet ons dat al snel dromen voor een gehomologeerde straatversie. Het zou immers zonde zijn mocht deze X-Bow enkel maar te zien zijn op afgesloten omlopen. Wordt (hopelijk) vervolgd.

MEER LEZEN

Montenergy X-Bow Stratosferica: De KTM-Lancia

Column: Waarom de Alfa 4C Concept géén Alfa is

Kortfilm: KTM X-Bow racing – anti gravity