Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Na een carrière van 9 jaar is het goed geweest voor de Subaru BRZ. De productie van de eerste generatie van het kleine driftwonder wordt deze zomer stopgezet. Speciaal voor de fans wordt de kleine coupé nu afgezwaaid met een Final Edition.

De gelimiteerde uitvoering van wat intussen Subaru’s oudste model is, wordt gekenmerkt door zijn rode Brembo-remklauwen, stevigere Sachs-sportschokdempers en 17-duims Black Metallic velgen. Daarnaast wordt elke ‘Final Edition’ voorzien van een unieke, genummerde special edition badge. Qua koetswerkkleur hebben koper enkel keuze Crystal Black Silica of het typische WR Blue Pearl.

Full option

Het interieur wordt steevast afgewerkt in de unieke kleurencombinatie van zwart Alcantara met blauwe, contrasterende stiksels op de voorzetels. Diezelfde afwerking is eveneens terug te vinden op de versnellingspook, het stuur en de deurpanelen.

subaru brz final edition 2

De Subaru BRZ ‘Final Edition’ beschikt over een complete standaarduitrusting met onder andere een 7-duims aanraakscherm met Apple CarPlay/Android Auto, twee USB-poorten, elektrisch inklapbare en verwarmde buitenspiegels, automatische airconditioning met twee zones, elektrische ramen en LED-mistlampen.

Enkel online

Onder de motorkap verandert er technisch niets aan de Subaru BRZ. De atmosferische 2.0-liter viercilinder boxermotor levert dus nog steeds 200 pk/205 Nm en wordt steevast gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. De FE is niet beschikbaar in automaat. Er worden slechts 15 exemplaren van de BRZ Final Edition voorzien voor de BeLux-markt. Elk met een vaste prijs van 39.995 euro. Eentje reserveren kan enkel online en wel via deze link!

Een opvolger voor het duo Subaru BRZ/Toyota GT86 is intussen bevestigd en zal naar alle verwachting hetzelfde receptuur volgen. Daarbij zou het chassis trouw blijven aan het origineel, net als de boxerconfiguratie, maar is er sprake van meer vermogen – en ja -zelfs turbopower… We zijn benieuwd.

MEER LEZEN

Rijtest: Subaru BRZ ‘Salon Edition’

Testnotities: Subaru BRZ facelift

Shootout: Mazda MX-5 vs Subaru BRZ