Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Nog op zoek naar een goede reden om Elise te rijden? Dan komt Lotus je tegemoet met de op 100 exemplaren gelimiteerde Elise Classic Heritage Editions.

Zoals de naam reeds doet vermoeden is de speciale editie geïnspireerd op Lotus rijke motorsportverleden. De CHE is gebaseerd op de intussen standaard Elise 220 en komt er in vier smaken. Om te beginnen zwart/goud naar analogie met Type 72D van Emerson Fittipaldi, zeg maar de John Player Special-livrei.

2020_lotus_elise_classic_heritage_08

2020_lotus_elise_classic_heritage_102020_lotus_elise_classic_heritage_11

Ook de rood/witte livrei van Type 49B van Graham Hill en blauw/rode kleuren van Nigel Mansell’s Type 81 zijn aanwezig. Net als de blauw/witte kleurstelling van de Type 18 uit de jaren ’60. Een referentie naar Lotus eerste pole position in de F1 op het circuit van Monaco met Sir Stirling Moss achter het stuur.

2020_lotus_elise_classic_heritage_092020_lotus_elise_classic_heritage_03

2020_lotus_elise_classic_heritage_122020_lotus_elise_classic_heritage_06

Alle CHE’s krijgen een uitgebreide standaarduitrusting met onder andere DAB-radio, vier luidsprekers, cruise control, ultralichte gesmede velgen, extra krachtige rammen en de complete tapijtset. Het optionele colour pack, dat de buitenkleur naar het interieur brengt, is eveneens standaard.

2020_lotus_elise_classic_heritage_01

2020_lotus_elise_classic_heritage_042020_lotus_elise_classic_heritage_05

De prijs voor alle Classic Heritage Editions is identiek, met een vanafprijs van 46.250 pond. Goed voor een ‘winst’ van meer dan 10.000 euro aan opties. Optioneel is er dan nog keuze uit een hardtop van glasvezel of carbon. Net als een lichtgewicht lithium-ion batterij of en titanium uitlaat. Elke Elise Classic Heritage Editions krijgt tot slot een specifiek typeplaatje om zijn exclusiviteit te onderstrepen.

MEER LEZEN

Lotus Evija krijgt state of the art configurator

Video: Lotus 2-Eleven op de ‘Ring

Shootout: Lotus Elise vs Elise S Club Racer