Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De Ford Fiesta en Suzuki Swift Sport krijgen er een rivaal bij in de vorm van de i20 N. Hyundai plaagt de nieuwe hot hatch alvast een beetje en heeft daarbij de hulp ingeroepen van onze landgenoot en vijfvoudig vicewereldkampioen WRC Thierry Neuville.

Dat er zich een nieuwkomer in de onderste debatten van de hot hatchwereld mengt is sowieso al het applaudisseren waard. Veel constructeurs zijn het segment immers niet langer genegen. Zo komt er bijvoorbeeld geen nieuwe Clio RS met traditionele verbrandingsmotor. En hebben ook andere merken het genre al min of meer opgegeven wegens te kleine marges en dreigende CO2-normen.

De Koreanen tonen zich echter ambitieus en hebben met de i30 N (en afgeleiden) al bewezen dat ze een dijk van een hot hatch kunnen bouwen. Dat er nu ook tweede, kleiner en goedkoper model op de markt komt is dus goed nieuws. Wanneer Hyundai de i20 N officieel zal maken is wel nog niet helemaal duidelijk. Momenteel wordt de vierdeurs immers nog volop getest. Onder andere in Hyundai’s testcentrum in Arjeplog waar ook Thierry Neuville even achter het stuur van de i20 N mocht kruipen voor een eerste kennismaking, net al zijn huidige WRC-bolide die momenteel technische werkloos is.

2020_hyundai_i20n_neuville_04

2020_hyundai_i20n_neuville_012020_hyundai_i20n_neuville_02

2020_hyundai_i20n_neuville_052020_hyundai_i20n_neuville_06

MEER LEZEN

Hyundai onthult Veloster N met 8-traps DCT

Officieel: Hyundai i30 N Project C (2019)

Testnotities: Hyundai i30 N-Line (2019)