Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Porsche heeft zonet een belangrijke update gelanceerd voor zijn Track Precision App. De smartphoneapplicatie functioneert daardoor nu ook rechtstreeks op het aanraakscherm van je 911 en 718.

Waar bepaalde constructeurs zoals Ferrari en McLaren graag gebruik maken van optionele (en peperdure) geïntegreerde hard- en software, heeft Porsche met zijn Track Precision App (PTPA) voor een veel duurzamere oplossing gekozen. De iOS-app is met de tijd snel geëvolueerd en combineert intussen een indrukwekkend lijstje van features voor iedereen die zijn 911 of 718 al eens het circuit op stuurt.

Porsche Track Precision App

Met de laatste update van de gratis applicatie (versie 3.2) hoef je niet langer gebruik te maken van een (eventueel ietwat onhandig geplaatste) smartphonemount, maar kan je de app nu rechtstreeks bedienen op het ingebouwde PCM-aanraakscherm. Porsche voegde bovendien ook nog eens 100 circuits aan de app toe, waardoor het totaal op 300 staat.

Jörg Bergmeister

Porsche brand ambassador Jörg Bergmeister:

“Data-analyse is een fundamenteel onderdeel van de motorsport en kan het verschil maken tussen winnen of verliezen. Via de Porsche Track Precision App kunnen piloten, zowel professionelen als amateurs, hun prestaties documenteren en analyseren. En op die manier hun rijkunsten naar een hoger niveau tillen.”

De PTPA registreert, analyseert en monitort het rijgedrag van zijn bestuurder op het circuit met het oog op verbeteren van zijn rijstijl en rondetijden. En dit aan de hand van gedetailleerde data in verband met positie, snelheid, g-krachten en de gekozen versnelling/toerental. Daarbij maakt de app gebruik van zowel de smartphone als het scala van ingebouwde sensoren van de auto zelf.

Porsche Track Precision App

Porsche Track Precision AppPorsche Track Precision App

Daarnaast laat de app ook toe op video op te nemen en te analyseren, video en data via AirDrop draadloos te versturen en analyseren op bijvoorbeeld een iPad en is er zelfs een module voor wie een Apple Watch heeft. Zo kan je bijvoorbeeld instellen dat de smartwatch vibreert telkens wanneer je je rondetijd aanscherpt. Wanneer en of de applicatie ook naar Android komt is niet duidelijk.

De Porsche Track Precision App downloaden doe je via deze link.

MEER LEZEN

Video: Zo klinkt de nieuwe Porsche 911 GT3 (Touring) (992)

Porsche 911 Carrera (4)S nu ook beschikbaar met handbak (incl eerste test)

Reportage: Met de Porsche 718 Boxster GTS naar Motorworld Keulen