Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

In het kader van zijn zomerse modeljaarupdates voegt BMW een resem updates aan zijn gamma toe zoals 48V mildhybridetechnologie, twee nieuwe motorisaties voor de 2 Reeks Gran Coupé, de digitale service BMW eDrive Zone voor plug-in hybride modellen, iDrive 7 en een vernieuwde Integrale Actieve Sturing voor de BMW 7 en 8 Reeks.

Vanaf juli en augustus zal BMW zijn gamma verder elektrificeren met maar liefst 37 extra modellen met 48V mildhybrideondersteuning. Voor elk van deze modellen betekent dat de toevoeging van een elektrische en 11 pk sterke startergeneratormotor, die op zijn beurt gekoppeld aan is aan een 48V batterij voor energierecuperatie en het ondersteunen/ontlasten van de verbrandingsmotor.

2020_bmw_48volt

Behalve in reeds bestaande viercilinders zal de technologie ook zijn weg vinden naar de vernieuwde drieliter zes-in-lijn diesel. Deze is voor het eerst voorzien van een multi-stage turbotechniek met variabele geometrie en de laatste generatie common rail directe injectie en injecteert het zelfontbrandbare goedje met een maximumdruk van 2.700 bar. Mede daardoor stijgt het vermogen van de powerdiesel tot maximaal 340 pk, terwijl het maximumkoppel is toegenomen tot 700 Nm. In de iets minder krachtige variant wordt dat 286 pk en 650 Nm koppel.

2020_bmw_2_reeks_grancoupe_03

2020_bmw_2_reeks_grancoupe_022020_bmw_7_reeks_05

Daarnaast krijgt het 2 Reeks Gran Coupé gamma de toevoeging van twee nieuwe modelvarianten, zijnde 218d Gran Coupé en 220d xDrive Gran Coupé. Beide worden aangedreven door een vier-in-lijn 2,0-liter turbodiesel met respectievelijk 150 pk en 350 Nm en 190 pk en 400 Nm koppel. Beide modellen zijn beschikbaar met zowel een standaard zesbak als optionele 8-trapsautomaat.

2020_bmw_7_reeks_01

2020_bmw_7_reeks_032020_bmw_7_reeks_022020_bmw_7_reeks_04

Daarnaast introduceert München ook BMW eDrive Zone op al zijn plug-in hybrides. Dankzij deze technologie schakelt de auto automatisch over naar een puur elektrische modus bij het binnenrijden van stadscentra. Daarbij maakt de auto gebruik van geo-fencing en GPS-technologie. Tevens beschikt iedere 3-Reeks nu standaard over iDrive 7 en BMW Live Cockpit. Al zijn wij eerder geïnteresseerd in de optionele M Sportstoelen die vanaf nu op de 3-Reeks beschikbaar zijn. Tot slot is er nog een update voor de  Integrale Actieve Sturing op de 7-Reeks limousine en 8-Reeks Coupé en zijn er nieuwe kleuren en afwerkingen voor zowel de 1-Reeks en i3 als de 2-Reeks Gran Tourer en Gran Coupé, 7- en 8-Reeks.

MEER LEZEN

Officieel: BMW 4-Reeks Coupé (G22) (2020)

BMW lanceert vernieuwde 5-Reeks, 6-Reeks GT en X2 xDrive25e

Gereden: BMW 330i, 330e en 330d – Dus welke kiezen?