Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Op zoek naar een snelle, grote en sportief gelijnde break? Dan heeft VW misschien wel de oplossing is de vorm van de fonkelnieuwe Arteon R Shooting Brake.

Een een niet een zo ver verleden waren ze gemeengoed, de snelle breaks van de populaire constructeurs. Van de Mondeo Clipper ST220 over de Insignia OPC en Saab 9-3 Aero tot een assortiment snelle Volvo’s en de illustere Volkswagen Passat W8 en R36. Qua kandidaten geen gebrek. Maar net als het aanbod reguliere sedans en breaks, is ook het genre van snelle betaalbare breaks gesmolten als sneeuw voor de zon.

2020_vw_arteon_r_shooting_brake_04

Dat nu uitgerekend VW met een Arteon R Shooting Brake op de proppen komt is dus best opvallend. De Arteon, zelf al een iets sexyer versie van de reguliere Passat (al spreekt VW dat maar al te graag tegen), is intussen al een tijdje op de markt en was dus toe aan een tussentijdse facelift. Dat die facelift met een nieuwe koetswerk- en R-variant komt is op zijn minst apart. Maar past in het VW’s strategie om het R-gamma gevoelig uit te breiden.

2020_vw_arteon_r_shooting_brake_03

2020_vw_arteon_r_shooting_brake_022020_vw_arteon_r_shooting_brake_06

De Arteon R  en Arteon R Shooting Brake worden uiteraard aangedreven door vertrouwde hardware. Niet in het minst de EA888 Evo 2,0-liter turbo die hier goed is voor 320 pk en standaard gekoppeld is aan een 7-traps DSG met standaard 4Motion-vierwielaandrijving. Iedere Arteon R SB komt bovendien standaard met wat VW ‘R-Performance Torque Vectoring’ noemt. Daardoor kan tot 100% van het koppel naar het buitenste wiel gestuurd worden voor extra tractie, maar vooral rijdynamiek.

2020_vw_arteon_r_shooting_brake_07

Voorts onderscheidt de Arteon R (SB) zich met zijn typische 4 uitlaten, het typische Lapiz Blue (als optie), verdonkerde achterste lichtunits en unieke velgopties tot 20-duims. In het interieur vinden we meer technologie en schermen dan ooit. Maar ook lederen sportkuipjes, (fake) carbon accenten en een specifieke R-knop als sneltoets naar de meest sportieve setting. De commercialisering van de gefacelifte Arteon en nieuwe Arteon (R) Shooting Brake is voorzien voor eind 2020. Dan volgt ook meer info, inclusief prijzen.

MEER LEZEN

Vaarweltest: Volkswagen Golf 7 GTI TCR

Officieel: Volkswagen Touareg R (Plug-in Hybride)

Testnotities: Volkswagen Up! GTI