Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Nomen est omen. En dus is deze Q4 Sportback e-tron Concept precies wat je in gedachten hebt.

Een elektrische SUV met aflopende daklijn? Het moet zowat de natte droom zijn van iedere marketeer anno 2020. Geen wonder dus dat Audi nu ook een modieuze versie van zijn Q4 e-tron aanbieden zal. En hoewel het model in kwestie momenteel nog in de conceptfase zit, heb je weinig verbeelding nodig om de productieversie van het concept voor ogen te zien.

2020_audi_q4_sportback_concept_01

Net als zijn meer praktische broertje Q4 e-tron staat deze Sportback e-tron op het intussen vertrouwde MEB-platform. En ook technisch is de Sportback identiek aan de reguliere Q4. Reken met andere woorden op twee elektromotoren, één op iedere as, en een systeemvermogen van 306 pk en een actieradius van om en bij de 450 km. Later volgt dan nog een iets minder performante basisversie met enkelvoudige motor en een rijbereik van plus minus 500 km.

2020_audi_q4_sportback_concept_06

2020_audi_q4_sportback_concept_022020_audi_q4_sportback_concept_05

In conceptjasje krijgt de Q4 Sportback e-tron opvallend genoeg geen gimmicks zoals camera’s die dienst doen als achteruitkijkspiegels, maar wel een heleboel scherpe lijnen en uiterst voorbeeldige koetswerknaden. Verwacht met andere woorden een productieversie die nagenoeg identiek zal zijn. Datzelfde geldt ook voor het interieur waar we een heleboel vertrouwde oppervlakken en materialen terugvinden, inclusief een 12,3-duims aanraakscherm en tal van extra opbergruimte dankzij het specifieke elektroplatform.

2020_audi_q4_sportback_concept_03

Op de productieversie van de Q4 Sportback e-tron is het nog een klein jaartje wachten. Maar eerst zal Audi de meer klassieke versie commercialiseren. Deze zal er uitsluitend als puur elektrische versie zijn. Verwacht dus geen Q4’s met benzine-, diesel-, of hybridepower.

MEER LEZEN

Officieel: Audi e-tron S (Sportback)

Eerste Test: Audi RS Q3 (Sportback)

Eerste Test: Audi e-tron 55 quattro