Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Audi heeft zijn S3 Sportback en S3 Berline in het nieuw gestoken. Het resultaat is een voorspelbare mix van prestaties en gebruiksgemak, net zoals je dat van een snelle Audi hatchback verwachten zou.

De mechanische receptuur blijft trouw aan dat van zijn voorgangers. Onder de kap vind je met andere woorden nog steeds een geblazen 2,0-liter benzine terug die intussen goed is voor 310 pk en 400 Nm koppel. Deze wordt standaard gekoppeld aan een 7-traps S-tronic-automaat met dubbele koppeling en quattro-vierwielaandrijving met de klemtoon op de vooras. Daarmee accelereren beide modellen in 4,8 s naar de 100 km/h en naar een begrensde topsnelheid van 250 km/h.

2020_audi_s3_berline_08

2020_audi_s3_berline_042020_audi_s3_berline_09

Uiterlijk krijgen beide modellen de vertrouwde S-touches in de vorm van scherpere bumpers rondom, standaard sportieve 18-duimsvelgen (optioneel 19-duims) en de vier typische ronde uitlaatmonden. Het koetswerk zelf ligt telkens 15 mm dichter bij het asfalt, terwijl een passieve ophanging standaard is. Optioneel worden dat adaptief gestuurde elektronisch magnetische dempers gelinkt aan Audi Drive Select, dat ditmaal standaard is.

2020_audi_s3_berline_02

2020_audi_s3_berline_012020_audi_s3_berline_07

Prijzen voor de nieuwe S3 Sportback en S3 Berline beginnen bij 47.500 euro, terwijl de S3 Berline 1.100 euro meer kost. De eerste exemplaren worden vanaf begin oktober bij de dealers geleverd. De marktintroductie gaat gepaard met de beperkte reeks ‘Edition One’ lanceringsmodellen die verkrijgbaar is in Python Geel (S3 Sportback) of Tango Rood (S3 Berline) met specifieke zwarte accenten.

MEER LEZEN

Officieel: Audi Q4 Sportback e-tron Concept

Eerste Test: Audi RS Q3 (Sportback) (2020)

Officieel: Audi e-tron S Sportback